avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Am o executare silita, am achitat debitul in totalitate , dar mi-a venit din nou executare silita pentru penalitati, ca nu s-au virat la timp (mie mi s-a oprit sumele din salariu, dar executorul a virat la 3 luni in contul firmei de executare).Mi-a venit executarea pt penalitati acum 2 luni , nu am contestat ca cei de la firma de recuperari m-a dus cu vb ca o sa analizeze situatia mea si asa a trecut termenul de contestare.Va rog sa-mi spune-ti daca pe parte civila pot sa fac actiunea de contestare a penalitatilor sau alt mod de a face o actiune civila ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:32, 3 Mai 2016
Nu mai puteti face contestatie la executarea prorpiu zisa ci, doar contestatie la titlu conform art.715(3)NCPC.
Nu inteleg la articolul care l-ati indicat ...

Art. 715

Condiţii de formă

(1) Contestaţiile se fac cu respectarea cerinţelor de formă prevăzute pentru cererile de chemare în judecată.

(2) Contestatorul care nu locuieşte sau nu are sediul în localitatea de reşedinţă a instanţei poate, prin chiar cererea sa, să îşi aleagă domiciliul sau sediul procesual în această localitate, arătând persoana căreia urmează să i se facă comunicările.

(3) Întâmpinarea este obligatorie.

Detalii: [ link extern ]
Articolul indicat de mine are in vedere NCPC republicat , cand s-a dat o noua numerotare articlolelor NCPC, cel anterior republicarii si la care m-am referit il gasiti la art.714 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen contestatie executare si reprezentare sandup sandup Buna seara, va rog mult sa ma ajutati cu lamurirea a 2 aspecte extrem de urgente : am primit in data de 21.06.2016 incheierea civila privind incuvintarea ... (vezi toată discuția)
Termen atac pv cheltuieli executare bej Carla71 Carla71 Care este termenul de atac, temeiul de drept (si la ce instanta) al procesului verbal de cheltuieli de executare silita intocmit de executorul judecatoresc? (vezi toată discuția)
"primul act de executare" in interpretarea legii Rino Rino Buna ziua tuturor, O speta de care m-am lovit acum cateva zile m-a determinat sa va supun atentiei o problema de terminologie si interpretare a legii, ... (vezi toată discuția)