Daca ati facut succesiunea, deci aveti cotele departajate, isi poate vinde cota sa oricui fara acordul dvs. Veti fi in coproprietate cu noul comparator.
In nici intrun caz, nu poate vinde tot.
daca ati dezbatut succesiunea , fiecare dintre dvs., cei doi mostenitori va puteti instraina cota parte din mostenire unei terte persoane.
dar fiind doi mostenitori, daca nu s-a dezbatut succesiunea, niciunul nu puteti vinde bunuri din masa succesorala .
Buna ziua,
Nu sunteti unic mostenitor ci sunteti doi mostenitori.
Sora poate sa primeasca intreaga mostenire doar daca dumneavoastra sunteti renuntator si s-a dezbatut succesiunea.
Dupa dezbaterea succesiunii la notar sau prin instanta (nu exista alte modalitati legale), fiecare dintre mostenitori dispune de partea sa dupa bunul plac.
Pana la dezbaterea succesiunii nimeni nu poate vinde intrucat bunurile nu au intrat in proprietatea sa.
In nici un caz nu poate vinde fara dezbaterea succesiunii, stabilirea cotei parti din mostenire ptr.fiecare mostenitor,conform certificat mostenitor,intabulare la CF,si apoi,poate vinde partea ei.
Succesiune
mariana.pirosca
Buna ziua,
Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)