avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate teren extravilan/lege uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate teren extravilan/lege uzucapiune

Buna ziua,
In familie exista un teren primit de străbunicul meu(decedat)prin reforma agrara din 1945.titlul de proprietate a fost pierdut si nu exista alte documente pentru acest teren.exista șanse de a recupera o copie a acestuia de la instituțiile publice? Am avea șansa de a vinde acest teren prin legea uzucapiunii?multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:48, 3 Mai 2016
Buna ziua,
Exista o copie a acelui titlu la primarie.
Luati o copie xerox si apoi formulati o cerere la Prefectura pentru emiterea unei copii aratand ca s-a pierdut originalul.
Sper ca ati dezbatut succesiunea sau traieste titularul.
Dupa eliberarea copiei puteti vinde.
Cereti eliberarea unei copii xerox de la Primarie,cerere ptr.emiterea unei copii conform cu originalul de la instiutia Prefectului, ar fi bine sa-l declarati pierdut intr-un ziar de larga raspandire si in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un teren extravilan dar, proprietaru terenului a perdut titlu de proprietate . parlac parlac Am un teren extravilan ,un vecin cu terenu meu vrea sa vanda bucata lui de teren .Vreau sal cumpar eu ,dar problema este ca el a pierdut titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Legea 187/1945 reforma agrara bukinst bukinst Intrebare > O cerere de reconstituire a proprietatii funciare facuta de mostenitori la Legea 247/2005 poate prelua terenul agricol ce i-a fost luat autorului ... (vezi toată discuția)