avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa cumpar un teren extravilan dar, proprietaru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa cumpar un teren extravilan dar, proprietaru terenului a perdut titlu de proprietate .

Am un teren extravilan ,un vecin cu terenu meu vrea sa vanda bucata lui de teren .Vreau sal cumpar eu ,dar problema este ca el a pierdut titlu de proprietate ,nul gaseste .Ce este de facut in cazul asta ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:20, 7 Mai 2012
Daca titlul de proprietate a fost depus la OCPI,are dreptul sa solicite eliberarea de copie a titlului de proprietate asupra terenului
Dar la primarie nu este si acolo o baza de date ceva o dovada de proprietate asupra terenului respectiv nu se poate rezolva acolo .Vanzarea nu se poate face decat numai pe baza titlului de proprietate?O.C.P..I mai pe intelesul meu ce inseamna oficiul de cadastru si mai cum ?Multumesc .
Se poate obtine un duplicat de la prefectura sau de la organul emitent . Nu de la OCPI, care inseamna Oficul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Apoi puteti sa l cumparati.Insa va trebuie duplicat pentru ca acesta are aceeasi Forta ca si originalul, nu copie legalizata.Si oricum nu OCPI ul este organul emitent.
Deci la primaria comunala nu se poate elibera un duplicat decat de la judet prefectura ,Pe titlu meu de proprietate pe care-l am scrie; comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului .Trebuie sal declare pierdut undeva in ziar, monitor, care ar fii pasi de urmat unde sa ne adresam prima data ?
Incepeti prin a intreba la Prefectura.

Alte discuții în legătură

Pierdere titlu de proprietate Ang21 Ang21 Salut! Imi poate spune cineva ce ar trebui sa fac pentru a dobandi un duplicat al unui titlu de proprietate, in cazul pierderii originalului?:( (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat titlu de proprietate ionascu2011 ionascu2011 care sunt pasii care trebuie facuti pt obtinere duplicat titlu de proprietate (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate nadia34mandea nadia34mandea in legatura cu un titlu de proprietate care nu reusesc sa-l obtin in original pt ca e la matusa mea si nu vrea sa mi-l dea ......mama s-a dus si l-a dat ca ... (vezi toată discuția)