avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Iesire din indiviziune pentru vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Iesire din indiviziune pentru vanzare teren extravilan

Buna ziua
-Am mostenit dupa 1989 mai multe terenuri agricole (faramitate de fapt), impreuna cu ceilalti 2 frati (unul decedat dar cu mostenitori);
-Conform legislatiei noastre romanesti, s-a emis un act de proprietate indiviza pe numele celor 3 frati;
-Am intrebat personal la primarie despre situatia suprafetei terenului si mi s-a raspuns ca pe "rol" se regaseste doar 2/3 din suprafata totala (2,66ha di totalul de 4ha). Este posibila o instrainare a terenului fara acordul celorlalti ?

Eu as vrea sa vand partea mea (1/3ha din 2 bucati) in mod legal, nu cu chitante de mana sau asa ceva.
Cum ar trebui procedat, pentru a iesi din indiviziune cu cheltuieli minime, deoarece ceilalti nu sunt dispusi sa plateasca, iar cheltuielile (cadastru, notar) sunt mari pentru a le suporta doar eu ?.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Parvuv , utilizator 01:31, 4 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza mostenire-multumesc cristeo cristeo Buna ziua.As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Mama mea are o cota de 1/2 din mostenirea de la parintii sai, adica 1/2 din teren 500 m si locuinta ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare dory.na dory.na Buna ziua,ma lovesc din nou de o problema,unui teren mostenit avand 3 mostenitori legali i se face cadastru acum cativa ani doar cu acordul unuia din cei ... (vezi toată discuția)