avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Iesire din indiviziune pentru vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Iesire din indiviziune pentru vanzare teren extravilan

Buna ziua
-Am mostenit dupa 1989 mai multe terenuri agricole (faramitate de fapt), impreuna cu ceilalti 2 frati (unul decedat dar cu mostenitori);
-Conform legislatiei noastre romanesti, s-a emis un act de proprietate indiviza pe numele celor 3 frati;
-Am intrebat personal la primarie despre situatia suprafetei terenului si mi s-a raspuns ca pe "rol" se regaseste doar 2/3 din suprafata totala (2,66ha di totalul de 4ha). Este posibila o instrainare a terenului fara acordul celorlalti ?

Eu as vrea sa vand partea mea (1/3ha din 2 bucati) in mod legal, nu cu chitante de mana sau asa ceva.
Cum ar trebui procedat, pentru a iesi din indiviziune cu cheltuieli minime, deoarece ceilalti nu sunt dispusi sa plateasca, iar cheltuielile (cadastru, notar) sunt mari pentru a le suporta doar eu ?.


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 11:34, 4 Mai 2016
pentru a iesi din indiviziune, daca nu exista acordul celorlalti, va trebui sa inaintati o cerere de chemare in judecata la judecatoria in circumscriptia careia se afla terenul.
Nu este cea mai rapida si cea mai ieftina solutie, dar se pare ca in cazul dumneavoastra este singura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza mostenire-multumesc cristeo cristeo Buna ziua.As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Mama mea are o cota de 1/2 din mostenirea de la parintii sai, adica 1/2 din teren 500 m si locuinta ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare dory.na dory.na Buna ziua,ma lovesc din nou de o problema,unui teren mostenit avand 3 mostenitori legali i se face cadastru acum cativa ani doar cu acordul unuia din cei ... (vezi toată discuția)