avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fără plată CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fără plată CCC

Bună ziua,

Concediul meu se termină pe data de 15.07.2016, când împlinește copilul doi ani. Tatăl îndeplinește condițiile de acordare a unei luni de concediu CCC, numai că preferăm să stau tot eu, mama, cu copilul, până pe 15 iulie. În aceste condiții, pot opta pentru o lună de concediu fără plată, până face copilul doi ani? Când trebuie să depun cererea de concediu fără plată la angajator? Există o cerere tip? Noua lege stipulează în continuare obligativitatea ca și celălalt părinte să-și ia o lună de concediu? Cum ne va afecta legea, având în vedere că intră în vigoare la 1 iulie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:17, 4 Mai 2016
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. - In aceasta luna puteti opta pentru a relua activitatea sau pentru concediu fara plata.
- Faceti o cerere simpla catre angajator prin care solicitati concediu fara plata pana implineste copilul 2 ani, conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
- Anuntati si la AJPIS ca sunteti in acest concediu pentru a vi se plati contributia la sanatate (atasati la scrisoare si o adeverinta de la angajator prin care se certifica acest concediu).
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reîntoarcere din cic Gicor Gicor Bună ziua, Concediul meu se termină pe data de 15.07.2016, când împlinește băiatul doi ani. Când trebuie să mă întorc la muncă? Cu ce acte? Din ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care reglementeaza concediul pentru ingrijirea copilului. De asemenea as vrea sa stiu daca beneficiaza mama ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)