avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificarea ulterioara a Certificatului de Urbanism
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificarea ulterioara a Certificatului de Urbanism

Buna ziua!

Dorim sa construim o casa de vacanta undeva la tara. In acest sens am obtinut deja Certificatul de urbanism in care scrie negru pe alb toate avizele pe care trebuie sa le obtinem pentru a puteaprimi autorizatia de constructie.
Am luat legatura deja cu un proiectant, am platit avansul pentru viitorul proiect (DTAC+PT+DE desi ni s-a cerut doar DATC). Vrem sa facem totul legal.
A trebuit sa facem studiul geotehnic iar doamna care trebuia sa-l faca a anuntat primaria ca terenul ar fi prea aproape de malul apei (terenul fiind situat pe malul Muresului). Ea isi facea griji ca terenul ar fi inundabil desi malul e inalt de minim 5m iar celalalt mal e mult mai jos. Deci oricat de mare ar veni apa doar potopul poate sa ne inunde acolo sus. Malul a fost consolidat recent de catre apele romane. Acum cei de la primarie s-au panicat foarte tare si ne-au cerut aviz si de la apele romane desi terenul nu se afla in zonele de risc conform hartilor disponibile online pe siteul ANAR si nici pe planul PUG de la primarie.
Intrebarea mea este: Este legala modificarea ulterioara a certificatului de urbanism deja emis? Cei de la primarie urmeaza sa ne trimita o adresa prin care ne instiinteza de noul aviz pe care trebuie sa il obtinem in plus.
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal e ok aceasta adaugire la certificatul de urbanism. Si daca e legal, care e legea care le da dreptul? Ca asa ar putea sa vina in fiecare saptamana sa-mimai ceara cate ceva in plus. Sau daca vrei sa faci ceva legal in Romania esti luat de prost?
Va multumesc!
O zi frumoasa!
Nadina

Alte discuții în legătură

Concesionarea unui teren Codrinel Codrinel Îmi doresc sa concesionez sau sa iau in folosință un teren pe malul muresului in Arad, este o zona inundabila. As dori sa stiu ce sanse sunt sa il iau si la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am cumparat 2 containere de 6m lungime cu 2,4 latime ... Cosmin.u Cosmin.u Buna ziua ! Am cumparat 2 containere de 6m lungime cu 2,4 latime formand 30mp, amplasate pe un teren inchiriat de la Cfr fara platforma de beton, doar pe niste ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)