avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul cifra de afaceri tva - pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul cifra de afaceri tva - pfa

buna ziua
va rog sa ma indrumati ce anume iau in calcul la plafonul de tva de 220000lei.
suma incasata in decursul anului ( adica si din facturi emise in anii anteriori) sau suma facturilor emise strict in anul 2015.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 11:56, 5 Mai 2016
pentru profesionisti...cifra de afaceri din declareatia 392b este cea pe care o iau in calcul in vederea depasirii sau nu a plafonului de 220 000 lei?
multumesc anticipat
TOATE INCASARILE DIN 2015 DIN REG DE INCASARI SI PLATI CHIAR DACA F A FOST EMISA IN 2014
de la ANAF am primit raspuns ca se ia in calcul la cifra de afaceri pentru pragul de tva, suma care apare 392B.
dar vreau sa fiu sigur ce fac si nu gasesc in codul fiscal....#-o
:) am gasit si spun si pentru altii interesati.
art.310 alin2 din codul fiscal...se ia in calcul valoarea totala a serviciilor prestate ( in cazul meu) efectuate de persoana impozabila intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - atingere plafon 220 000 lei neplatitor tva mdutan mdutan Buna ziua, Sunt PFA la norma de venit, prestari servicii. In curand voi depasi plafonul de 220 000 lei pana la care pot fi neplatitor de TVA. Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Trecere la platitor de tva adrianau adrianau Buna ziua. Tin contabilitatea la o firma care nu este platitoare de TVA. Imi trimite actele o data la 3 luni...Am intrat in posesia actelor abia ieri si am ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) pentru plafonul de 220.000 lucaliviu1965 lucaliviu1965 Cum se stabileste cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) pentru plafonul de 220.000: 1) dupa sumele facturate, chiar daca nu sunt incasate? 2) ... (vezi toată discuția)