avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) pentru plafonul de 220.000

Cum se stabileste cifra de afaceri pentru activitati liberale(expert) pentru plafonul de 220.000:
1) dupa sumele facturate, chiar daca nu sunt incasate?
2) dupa sumele din registrul de incasari si plati (partea de incasari)?
Exemplu:
total facturat 2015 = 190.000
total incasari 2015 = 240.000 (diferenta provine din facturile din 2014 neachitate).
Ma declar sau nu platitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 22:00, 12 Mai 2016
La înregistrarea în scopuri de TVA veți face dovada depășirii plafonului prin prezentarea jurnalului de vânzări.
Prin urmare, valoarea facturilor emise (indiferent dacă au fost încasate sau nu) dictează momentul înregistrării. Evaluarea o faceți lunar și depuneți documentele de înregistrare în luna următoare depășirii plafonului de scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Devin sau nu platitor de tva cricri cricri Buna seara Am si eu o mica problema Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Tva vera36 vera36 am o intreprindere individuala si nu stiu daca trebuie sa ma declar platitor de tva. am emis facturi in valoare de 300 000 si am incasat de 190 000 sunt sau ... (vezi toată discuția)
Cu ce data devin faptic platitor de tva lylyan lylyan Daca in august depasesc plafonul de 220000 lei ce am de facut? Si cu ce data facturez cu TVA? Multumesc (vezi toată discuția)