avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza

Expertul contabil este numit într-o cauză penală, în faza de cercetare, într-un dosar aflat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. După întâlnirea organizată de către organul de cercetare cu părţile din dosar şi studierea legislaţiei şi a materialului documentar pus la dispoziţie, expertul constată că nu are toate documentele necesare pentru formularea răspunsurilor la obiectivele expertizei. Care sunt demersurile pe care expertul trebuie să le facă pentru a intra în posesia documentelor necesare?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:45, 12 Iulie 2016
Solicita sprijin in acest sens organului de cercetare penala.
Expertul depune o nota scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la organul de cercetare penala in care nominalizeaza documentele care trebuie sa-i fie puse la dispozitie pentru a putea raspunde la obiectivele fixate pentru expertiza.
Documentele pot fi solicitate in scris, cu nr. de inregistrare/ data (prin posta cu confirmare de primire) si partilor in proces atunci cand sunt convocate de catre expert pentru expertiza propriu-zisa.
Partile din dosarul cauzei sunt obligate sa dea tot concursul expertului judiciar desemnat pentru indeplinirea obiectivelor incredintate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocarea partilor in expertiza judiciara baldo baldo Buna ziua. Trebuie sa fac o expertiza judiciara la un dosar penal. In acest caz s-a mai facut o expertiza, un supliment cerute de politie si 2 rapoarte de ... (vezi toată discuția)
Expertiza consuello consuello Buna ziua, va rog, daca se poate, sa imi confirmati/infirmati urmatoarea idee : - expertul desemnat de instanta trebuie sa se raporteze strict la ... (vezi toată discuția)
Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ... mlautaru mlautaru Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le ... (vezi toată discuția)