avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu crestere copil

Am un salariat care vrea sa-si ia concediu pentru cresterea copilului (1 luna) conf. OUG 111/2010 - concediu tata. Care sunt pasii care trebuie sa-i fac in revisal si ce acte trebuie sa-i cer (cererea, copia certificat copil, eu eliberez o adeverinta Anexa 2 ) Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 5 Mai 2016
1. Angajatul depune cerere de acordare a CCC la care anexeaza copia certificatului de nastere a copilului. In cerere se va mentiona si perioada de acordare.

2. Angajatorul va emite decizia de suspendare a c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun.

3. In REVISAL se va opera suspendarea c.i.m. in termen de 20 de zile lucratoare de la data inceperii suspendarii.

4. Angajatorul va completa adeverinta tip.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns,mai am o intrebare este obligatoriu ca tatal sa-si ia acest concediu indiferent daca mama vrea sau nu sa inceapa mai devreme serviciul, daca nu ia acest concediu care sunt efectele? Multumesc anticipat!
Tatal nu este obligat să işi ia acea lună.

- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al doilea copil născut în ccc1 MariaCh MariaCh Bună ziua, Sunt în ccc1 iar copilul va împlini 2 ani pe 13.01.2020. Zilele următoare (aproximativ 20.10.2019) voi naște al doilea copil iar de la ... (vezi toată discuția)
Reîntoarcere din cic Gicor Gicor Bună ziua, Concediul meu se termină pe data de 15.07.2016, când împlinește băiatul doi ani. Când trebuie să mă întorc la muncă? Cu ce acte? Din ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim CROSETEL CROSETEL Buna ziua Va rog frumos am si eu o nelamurire,care nu stiu cum sa o rezolv. Am o mamica care i s-a terminat concediul de maternitate in data de 29.05.Deci ... (vezi toată discuția)