Am un salariat care vrea sa-si ia concediu pentru cresterea copilului (1 luna) conf. OUG 111/2010 - concediu tata. Care sunt pasii care trebuie sa-i fac in revisal si ce acte trebuie sa-i cer (cererea, copia certificat copil, eu eliberez o adeverinta Anexa 2 ) Multumesc anticipat !
1. Angajatul depune cerere de acordare a CCC la care anexeaza copia certificatului de nastere a copilului. In cerere se va mentiona si perioada de acordare.
2. Angajatorul va emite decizia de suspendare a c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun.
3. In REVISAL se va opera suspendarea c.i.m. in termen de 20 de zile lucratoare de la data inceperii suspendarii.
Multumesc pentru raspuns,mai am o intrebare este obligatoriu ca tatal sa-si ia acest concediu indiferent daca mama vrea sau nu sa inceapa mai devreme serviciul, daca nu ia acest concediu care sunt efectele? Multumesc anticipat!
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile.
Suspendare cim
CROSETEL
Buna ziua
Va rog frumos am si eu o nelamurire,care nu stiu cum sa o rezolv.
Am o mamica care i s-a terminat concediul de maternitate in data de 29.05.Deci ... (vezi toată discuția)