avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Buna ziua

Va rog frumos am si eu o nelamurire,care nu stiu cum sa o rezolv.
Am o mamica care i s-a terminat concediul de maternitate in data de 29.05.Deci prima zi in care contractual se suspenda este 30.05.16.
Ultima zi in care inceteaza suspendarea este 29.03.18 (bebelusul este nascut pe 29.03.16),deci prima zi de lucru v-a fi 30.03.18.
Am zis bine sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 30 Mai 2016
Ati spus bine , cu conditia sa tineti seama si de faptul daca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC.

Astfel:
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din ccc Riderrrr Riderrrr Bună seara, Am nascut in 2018 pe 7 ianuarie, dar am intrat in concediu postnatal pe data de 24 ianuarie. Cand ar trebui sa ma întorc la muncă? Va ... (vezi toată discuția)
Data reintoarcere la munca din cic Alexandramiere Alexandramiere Buna, As dori sa aflu data exacta de intoarcere in campul muncii la finalul perioadei de cic de 1 an si 11 luni in conditiile in care - nu optez pentru ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 ani sau 1 ani 11luni gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Avem o salariata la care azi trebuie sa fac suspendarea la cim, intra in ccc,, nu stiu suspendarea cum sa fac 1 ani si 11 luni sau 2 ani, sotul ei ... (vezi toată discuția)