avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc 2 ANI SAU 1 ANI 11LUNI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc 2 ANI SAU 1 ANI 11LUNI

Buna ziua!
Avem o salariata la care azi trebuie sa fac suspendarea la cim, intra in ccc,,
nu stiu suspendarea cum sa fac 1 ani si 11 luni sau 2 ani, sotul ei nu lucreaza nicaieri, atunci ea are drept la ccc 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 12 Noiembrie 2018
cel mai bine in suspendare treceti ca se suspenda contractul pana la 2 ani. Asa sunteti asigurata ca nu ati pus obligativitatea suspendarii fix la 2 ani iar angajata pana la 2 ani de implinirea va putea veni sa isi reia activitatea cand doreste pe baza unei notificarri catre angajator
- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se face in ziua urmatoare celei in care copilul a implinit vasta de 2 ani.

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile.
In speta, revenirea la munca se va face in ziua urmatoare celei in care copilul a implinit vasta de 1 ani si 11 luni..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetare suspendare cim, concediu crestere copil seicarucorina seicarucorina Buna ziua, Ma aflu in concediu maternal pana in data de 04 sept; de la serv mi s-a dat o cerere pentru suspendarea cim pe care trebuie sa o completez si cu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu dupa cic Hermina 123 Hermina 123 Buna ziua, In curand copilul va implini 2 ani, va trebui sa revin la serviciu la 1 an si 11 luni chiar daca tatal nu lucreaza in Ro si nu se incadreaza pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Sindu Sindu Buna seara dacă soțul meu nu și-a luat aceea luna de concediu pot eu beneficia de aceea luna de indemnizație .Trebuia să depună o cerere că refuza ... (vezi toată discuția)