avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cine poate modifica stagiul complet de cotizare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cine poate modifica stagiul complet de cotizare stabilit de lege ?

Legea 192/2015

Art. 169^1.

(3) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (2), la numărul total de puncte realizate de acestea până la data prezentei recalculări se adaugă numărul de puncte corespunzător majorării rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1), la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, corespunzătoare fiecărei situaţii.

Cum interpretati aliniatul de mai sus ?
Sa fie vorba despre alt stagiu complet de cotizare decat cel stabilit de lege ?
In cazul de mai sus se poate utiliza alt stagiu complet decat cel prevazut in dosarul(decizia) de pensie ?

Discutia am deschis-o in urma acestui topic:

www.avocatnet.ro/content/for...
cred ca o sa fie mult timp ,sa dea cineva un raspuns ce ati spus dumneavoastra in legatura cu modificarea stagiuli compllet de cotizare poate o revolutie ...ori cum sa fiti optimisti toti pensionari din tara va doresc numai bine
De citit:

[ link extern ] /
................................a determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, corespunzătoare fiecărei situaţii.

Se stie ca in sistemul public de pensii sunt utilizate mai multe stagii complete prevazute de diferite legi:
De ex:
Stagiul complet din anexa 5 din legea 263/2010
Stagiul complet din anexa 3 din legea 19/2000
Stagiul complet valabil la data deschiderii drepturilor(legea 19/2000)
Stagiul complet in cazul handicapului grav preexistent calitatii de asigurat(1/3) si accentua2/3 din stagiul complet
Stagiul complet reglementat de art.14, respectiv 8 din legea 3/1977
Stagiul complet de 25 de ani reglementat de legea 226/2006
Etc.
Ce se intelege prin expresia:
.................stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, corespunzătoare fiecărei situaţii.
Lasa aceasta loc de interpretare ? sau nu ?
Prin acesta expresie se pot modifica stagiile complete reglementate de alte legi ?

Discutiile de aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Si de aici:

[ link extern ] /

eu le consider o intoxicare.

In primul topic isi da cu parerea un deputat cu probleme penale, ceea ce eu nu pot sa accept.
In al doilea apar doar semne de intrebare la care nu s-a primit nici un raspuns oficial.

Ieri 05/05 am cerut lamuriri de la CNPP si de la Ministerul Muncii.
Astazi voi cere din nou de la CNPP si de la Guvern.
Urmeaza ca peste cateva zile sa cer de la Presedentie.

1. nechifor cornel
radauti I: (06.05.2016) Buna ziua,punctajul care se. Acorda la legea 192/2015 la nr de puncte realizate se impart la stagiu complet de cotizare sau total de cotizare ex..15ani sau 22.5 ani .multumesc

R: (06.05.2016) Buna ziua. Totalul punctelor realizate se imparte la stagiul complet de cotizare prevazut de lege...raspuns dat de cnpsv

Alte discuții în legătură

Separatia puterilor in stat Carp Mircea Carp Mircea Poate o hoarare de guvern sa anuleze, sau sa modifice efectele unei hotarari judecatoresti definitive ? Nu se incalca principiul separatiei puterilor in stat ? (vezi toată discuția)
Grupa 1 de munca ghe1955 ghe1955 Bu na seara.Acum,dupa ce parlamentul a revenit la stagiul complet de cotizare de 20 ani pt.cei din grupa intai,noi cei ce am iesit la pensie dupa 1 aprilie ... (vezi toată discuția)