avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INFORMATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INFORMATIE


Buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema.Avem un titlu de proprietate, emis pe numele a 3 mostenitori frati. Acesti mostenitori , la randul lor au decedat, ramanand copii lor. La doi dintre mostenitori, copii au facut actele de succesiune, iar pt al treilea, copii lui sunt in litigiu si asteapta pronuntarea in procesul de judecata. Problema este ca acestia din urma au uitat sa treaca in succesiunea lor aceste terenuri mostenite de tatal lor de la parintii lui. In localitatea in care se afla terenurile ,se face cadastrarea gratuita , dar numai celor care au succesiunile efectuate. Cum am putea proceda sa beneficiem de acest cadastru ,daca ei nu sunt in regula, avand in vedere ca neintelegerile dintre ei nu se vor termina pana la terminarea cadastrarii.. Initial, toti mostenitorii bunicului, dorim sa vindem terenurile, dar fara ei cum sa facem, sau ei ar putea renunta in favoarea altui mostenitor,iar dupa vanzare sa-si primeasca partea ce li se cuvine.
1.Care ar fi solutia cea rapida sa rezolvam problema?
2. Nu vrem sa-i excludem de la drepturile lor,dar am vrea sa solutionam problema cat mai repede.
3. In cazul in care ei nu solutioneaza problema lor, putem iesi din indiviziune si sa facem cadastrul numai pe parcele noastre?
4. Ar putea ei sa renunte in favoarea noastra , iar dupa ce vindem sa le dam partea ce li se cuvine?

.Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Lamurire privind iesire din indiviziune. casandrescu_carmen casandrescu_carmen Buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema.Avem un titlu de proprietate, emis pe numele a 3 mostenitori frati. Acesti mostenitori , la randul lor au ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune in urma succesiunii lady1709 lady1709 Buna ziua, In urma succesiunii dupa moartea tatalui si odata cu renuntarea mamei la partea ei in favoarea copiilor, au rezultat 2 cetificate de mostenitor, ... (vezi toată discuția)
Cedare drept proprietate in favoarea mamei elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema: Eu, sora si mama mea trebuie sa dezbatem curand succesiunea la notar, pe cale amiabila, in urma ... (vezi toată discuția)