buna ziua! cum se calculeaza indemnizatia crestere copil in cazul in care 5 luni am fost in concediu crestere copil 1200 ron si ultimele 7 luni cu salariu intreg. Am fost 2 ani in CCC am revenit la serviciu si urmeaza sa intru iar in CCC.
Multumesc
1. Indemnizatia pentru CCC2 se calculeaza 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
2. In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1, din salarii, din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si din concediul de maternitate.
veniturile rezultate din activitatea unei intreprinderi individuale a persoanei care care solicita indemnizatia de crestere a copilului intra la baza de calcul pentru determinarea procentului de 85 % din veniturile realizate in ultimele 12 inainte de nastere
Vin mai jos cu un ex ca sa ma fac mai bine inteles
persoana X are venituri nete din salarii obtinute in ultimele 12 luni de 18000 lei
din acesta suma ar rezulta ca indemnizatia de crestere ar fi de 85 % din aceste venituri deci:
ar incasa o indemnizatie de crestere de circa 1275 lei /luna timp de 2 ani !
in cazul in care persoana in cauza detine o intreprindere individuala tip I.I. si a realizat si cu acesta venituri impozabile in ultimele 12 luni de circa 15000 lei dupa ce sa platit CAS si CASS si impozit de 16% . suma de 15000 lei intra sau nu in baza de calcul pentru calculul indemnizatiei? si daca da calculul indemnizatie va arata asa:
18000 lei + 15000 lei = 33000 lei venituri in ultimele 12 luni
indemnizatia de crestere = 2338 lei lunar?
Indemnizatie copil
Ellamy
Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)