avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hărțuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hărțuire

Bună ziua,

Întrebarea mea ar fi - Sunt reprezentantul legal al unei firme și ne judecăm cu o persoană fizică. Respectivul îmi trimite la locul de muncă, scrisori în care folosește un limbaj suburban și jignitor (obscen) și mă amenință cu plângeri la diverse instituții naționale și internaționale. Poate fi încadrată fapta la hărțuire?

Art. 208 C.pen.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

PS - Mulțumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:52, 6 Mai 2016
Nu îmi pare sa fie hartuire.
Nici amenințare nu pare sa fie conform descrierii.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mesaje obscene si amenintatoare pe telefon pmihai_sb pmihai_sb buna ziua.de 2 luni primesc mesaje obscene si de amenintare pe telefonul mobil .cunosc expeditorul si as dori sa stiu ce as putea face impotriva acestei ... (vezi toată discuția)
Urmarire, fotografii marinavanessa marinavanessa Sotia fostului sot, tatal copilului meu, ma urmareste si imi face fotografii pe strada, in parc, imi scrie sms-uri jignitoare, e-mailuri cu acelasi continut. ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica gukkkk gukkkk Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns. Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)