Daca am un PFA cu limita de venit 35.000 euro si incasez intr-un an toata aceasta suma, trebuie sa-mi justific cheltuirea lor (considerand ca nu sunt interesat sa-mi deduc cheltuielile). Adica trebuie sa-i cheltuiesc doar pentru lucruri care ulterior intra in patrimoniul PFA-ului sau doar pentru servicii necesare pentru buna functionare a PFA-ului? Este valabila legea DIVIDENDELOR la PFA, adica trebuie sa platesc 16% din orice suma scot pentru cheltuieli personale?
Se plateste impozit trimestrial din venitul declarat, in anul urmator se va face regularizare privind impozitul. In ce scopuri cheltuieti banii nu intereseaza pe nimeni , daca aceste sume nu intra pe cheltuieli dedectibile.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Infiintare srl 3%
ionut2001
Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica:
Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Cont pfa
Stanislav Osipov
Buna ziua! Am deschis un cont la banca X, dedicat PFA ului meu. PFA care are ca si cod ,,organizarea de evenimente\".
Primul client a facut plata prin ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.