avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se ia in considerare intampinarea? urgent
Discuție deschisă în Executare silită

se ia in considerare intampinarea? urgent

Debitorul a facut contestatie impotriva unei decizii a executorului judecatoresc. Biroul Executor Judecatoresc a primit citatie, insa cel care a depus intampinare in nume propriu este creditorul. Se va lua in considerare intampinarea depusa de creditor dat fiind faptul ca acesta nu este parte in cauza ce se judeca, ci doar in dosarul executional?
Cel mai recent răspuns: ramy84 , utilizator 15:12, 12 August 2009
Despre ce decizie a executorului judecatoresc este vorba si cu ce va prejudiciaza intampinarea depusa de creditor?
Daca spre exemplu eu sunt creditorul...am incheiat un contract de imprumut care a avut scadenta in 2005. In 2009 s-a instituit poprirea pe salariul debitorului, prin executor judecatoresc. Debitorul a depus contestatie invocand termenul de prescriptie de 3 ani. Avand in vedere ca dupa termenul scadent al contractului de imprumut s-au efectuat si alte acte de executare care au intrerupt cursul prescriptiei, ma incadrez in termenul legal. Astfel, am depus intampinare la contestatie, insa problema este ca citatia a venit pe numele Biroului Executor Judecatoresc...intampinarea trebuia facuta de catre acesta neaparat? In momentul inregistrarii intampinarii la registratura Judecatoriei am fost informat asupra dfaptului ca nu sunt parte in dosar...si ca partile sunt X(debitorul contestator) si Biroul Executor Judecatoresc. Se va lua in considerare intampinarea depusa de subsemnatul? Va multumesc
Partile in litigiu sunt determinate prin cererea de chemare in judecata depusa de reclamant. In functie de obiectul contestatiei la executare, creditorul poate avea calitatea de parte sau nu. Daca dovediti existenta unui interes puteti interveni in cauza. Intampinarea este un raspuns al paratului la cererea de chemare in judecata, consecinta a faptului ca ati fost instiintat despre litigiu printr-o citatie la care s-a anexat o copie a actiunii reclamantului. Cat timp nu aveti calitatea de parte in proces, depunerea intampinarii este inadmisibila. Eventual se puteau depune o cerere de interventie+intampinare. In raport de motivul pe care l-ati indicat, al contestatiei debitorului, pare a fi o contestatie impotriva executarii silite, nu impotriva unui act de executare.
La primul termen de judecata formulati o precizare in sensul ca dintr-o eroare in loc sa denumiti cererea "cerere de interventie in interes propriu si/sau in interesul intimatului-executorul judecatoresc" de exemplu, datorita lipsei cunostintelor juridice, ati denumit-o intampinare.
In consecinta solicitati respingerea contestatiei la executare.
Va multumesc...daca maine este prima zi de infatisare si nau am posibilitatea de a ma prezenta, as putea trimite azi prin fax precizarea ca am denumit cererea in mod eronat altfel decat trebuia? La fel de bine ar trebui sa se inregistreze indiferent de modalitatea de transmitere

Alte discuții în legătură

Procura speciala ptr depunere acte? ramy84 ramy84 Creditorul a pus in executare un bilet la ordin, facand cerere de poprire asupra veniturilor debitorului. Debitorul a facut contestatie la executare. Citatia a ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale pasive ramy84 ramy84 Am cerut executarea silita a unui debitor iar acesta a facut contestatie la executare, Biroul Executor Judecatoresc primind citatie pentru a se prezenta la ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva? decarrera_ro decarrera_ro Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva in cazul contestatiei la executare? Contestatia este facuta de catre debitor impotriva tuturor actelor ... (vezi toată discuția)