avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lipsa calitatii procesuale pasive
Discuție deschisă în Executare silită

lipsa calitatii procesuale pasive

Am cerut executarea silita a unui debitor iar acesta a facut contestatie la executare, Biroul Executor Judecatoresc primind citatie pentru a se prezenta la proces. Am depus intampinare insa aceasta in mod normal trebuia facuta de catre BEJ in calitate de intimat. Eu nefiind parte in proces ar fi trebuit ca in loc de intampinare sa o numesc "cerere de interventie in interes propriu si in interesul intimatulu". Cautand pe portalul instantelor dosarul in cauza, am vazut ca a fost solutionat astfel: instanta "admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Biroului Executor Judecatoresc'' admitand in parte contestatia la executare. La ce se refera aceasta exceptie a lipsei calitatii procesuale pasive a executorului? Are relevanta in acest sens faptul k intampinarea a fost depusa de subsemnatul in loc sa fie depusa de executor? Daca vreau sa fac recurs, cererea de recurs trebuie facuta de executor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:04, 25 August 2009
Recursul nu poate fi depus de executor.El a castigat procesul, ca sa spun asa, mai plastic.

Daca dvs nu ati fost parte in proces nu puteti declara recurs intrucat nu aveti calitate procesuala.
Daca aveti calitate in proces aveti dreptul de a declara recurs.
Mai bine nu depuneati acea cerere.Acum e insa tardiv.
Ar trebui sa mergeti la un avocat care sa inteleaga exact ce s-a intamplat.

avocat Claudiu Lascoschi
Recursul il faceti d-voastra. si dovediti existenta caltatii procesuale pasive a executorului.
Daca nu trebuia sa depun intampinarea, aceasta trebuia depusa de executor? In fond, intrucat eu am cerut executarea silita, este in interesul meu sa fie respinsa contestatia la executare. Doar ca nu am stiut ca nu trebuia sa o denumesc ''inatmpinare'' ci ''interventie''. Daca citat executorul era si este in concediu cum altfel as putea sa imi urmaresc interesele? Multumesc.
va multumesc...inca o intrebare as aveaa...daca doresc sa studiez si sa copiez dosarul respectiv, dar nu figurez ca si parte in proces, cum se procedeaza?
Eu nu am inteles implicatia dvs in proces.
Daca insa s-a admis in parte contestatia la executare se pare ca ati avut totusi calitate in proces.
Daca nu aveati calitate nu se admitea contestatia, ci se respingea pe considerentul lipsei calitatii procesuale a executorului.
De aceea spuneam ca trebuie vazut in concret dosarul.Nu prea pot sa ghicesc.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se ia in considerare intampinarea? urgent ramy84 ramy84 Debitorul a facut contestatie impotriva unei decizii a executorului judecatoresc. Biroul Executor Judecatoresc a primit citatie, insa cel care a depus ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)