avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire internationala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire internationala?

Buna Ziua, locuiesc in italia si as dori sa imputernices pe cineva din romania sa ma reprezinte intr-o tranzactie imobiliara. Cum pot face acest lucru fara a ma deplasa in romania?

Multumesc,
Andrei
Cel mai recent răspuns: Tenescu , utilizator 13:05, 12 August 2009
Vă prezentaţi fie la consulat (dacă aveţi cetăţenia română), fie la un notar italian, pentru autentificarea procurii.
Mergeti la consulat si faceti procura speciala pentru acea persoana, apoi trimiteti procura prin posta, in original.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Trebuie sa imputerniciti pe cineva sa va reprezinte printr-o procura data in fata unui notar italian.
Pentru a fi valabila pe teritoriul Romaniei, procura trbuie sa poarte apostila conventiei de la Haga. Notarul din Intalia trebuie sa cunoasca procedura pentru a apostila procura.
pai aveti 2 variante: ori mergeti la consulat si faceti procura in limba romana si o trimiteti prin posta ori va duceti la notar si faceti procura in limba italiana si va trebui tradusa in tara. eu as opta pt. prima varianta. e mai simpla si costa mai putin. succes!
Va multumesc foarte mult pentru ajutor si promptitudine.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Tenescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj meluzu meluzu poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj (vezi toată discuția)
Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)