Va rog sa ma ajutati cu o opinie legata de legea darii in plata.
Acum ceva vreme am contractat un credit pentru a achizitiona un teren cu scopul de a construi o locuinta. Am contractat un arhitect si am realizat proiectul casei, am luat si avize samd. dar din cauza crizei nu am inceput si constructia efectiva.
Art 4, litera c din legea darii in plata este urmatorul:
“Creditul a fost contractat de catre consumator cu scopul de a achizitiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinatie de locuinta sau, indifferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel putin un imobil avand destinatie de locuinta;”
Eu am luat practic creditul cu scopul final de a construi o locuinta. Terenul fiind un pas necesar pentru aceste demers.
Care este opinia dumneavoastra? Pot sa cedez terenul bancii?
Nu, nu vă încadrați. Nu are importanță scopul pentru care ați cumpărat terenul. Legea vorbește despre destinația împrumutului. În cazul dumneavoastră destinația este achiziția unui teren. Terenul nu este locuință.
Legea darii in plata
galiedmi
Sunt reprezentantul legal al unui CABINET MEDICAL VETERINAR si am un contract de CREDIT DE NEVOI PROFESIONALE CU IPOTECA IMOBILIARA.As dori sa stiu daca legea ... (vezi toată discuția)