avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa recuperata in ziua de sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa recuperata in ziua de sambata

Buna ziua.lucrez in cadrul unei fabrici de plicuri pe postul de stivuitorist.Seful meu ma ponteaza decat 7,5 ore pentru ca spune el pauza de masa nu este inclusa in program,programul meu fiind 8-16,in fiecare zii pierd 30 minute,iam spus ca vreau sa stau jumate de ora peste 16 ca sa recuperez pauza de masa,am fost refuzat si mi sa spus ca orele care se strang din pauza de masa sa le recuperez sambata,Intrebarea mea este urmatoarea : Poate sa ma oblige sa recuperez pauza de masa in afara zilelor lucratoare?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 8 Mai 2016
Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă. (art.134 alin.3C.mun.)

In c.i.m.cum este prevazuta repartizarea timpului de munca?
Buna seara,
Daca recuperati cele 30 de min aferente pauzei de masa de L-V in ziua de sambata vi se incalca repausul saptamanal, intrucat nu veti mai beneficia de 48 ore consecutive libere.
MANITOU a scris:

... ,Intrebarea mea este urmatoarea : Poate sa ma oblige sa recuperez pauza de masa in afara zilelor lucratoare?Multumesc


Nu va poate obliga sa recuperati pauza de masa ... Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Faceti o sesizare la ITM in legatura cu acest lucru
Multumesc pentru raspunsuri,exista vreun articol in codul muncii referitor la cele 48 ore consecutive libere?Ma gandesc sa-i recomand directorului de productie sa citeasca acest articol.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Repausul săptămânal, art.137 codul muncii francisca_maria francisca_maria Stimați domni, Doresc să supun atenției dvs următoarea situație pentru un magazin cu vânzare articole îmbrăcăminte: - program de lucru L-V: ... (vezi toată discuția)
Program de lucru legal sau nu? lau09 lau09 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie daca se poate. Va rog sa imi spuneti daca programul de mai jos este legal sau sunt prea putine ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare. dorinbucin dorinbucin Daca lucrez in ture. Adica 12 ore cu 48 ore,adica o zi cu o zi ca in popor nu pot beneficia de plata dubla sambata si duminica,plus 12 ore libere pt o zi in ... (vezi toată discuția)