avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru legal sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru legal sau nu?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie daca se poate. Va rog sa imi spuneti daca programul de mai jos este legal sau sunt prea putine libere.

Saptamana 1;

L-V 09:00 - 17:00 - 1 ora pauza de masa
S 09:00 - 21:00 - 1 ora pauza de masa
D 09:00 - 19:00 - 1 ora pauza de masa

Saptamana 2

L-V 16:00 - 21:00 - fara pauza
S- Liber
D- Liber

Saptamana 3

L-V 09:00 - 17:00 - 1 ora pauza de masa
S 09:00 - 21:00 - 1 ora pauza de masa
D 09:00 - 19:00 - 1 ora pauza de masa

Saptamana 4

L-V 16:00 - 21:00 - fara pauza
S- Liber
D- Liber

Problema este ca se lucreaza 12 zile incontinuu fara o zi libera in care este cuprins si un weekend 12 ore , respectiv 10 ore.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 14 August 2019
In nici un caz -- saptamanal trebuie sa aveti 2 zile libere
Codul muncii:
Art. 137. [repausul saptamanal]
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul respectiv incalca legislatia muncii , situatie in care puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Repausul săptămânal, art.137 codul muncii francisca_maria francisca_maria Stimați domni, Doresc să supun atenției dvs următoarea situație pentru un magazin cu vânzare articole îmbrăcăminte: - program de lucru L-V: ... (vezi toată discuția)
Saptamana de lucru Bazilman Bazilman Buna ziua, nelamurirea mea este urmatoarea: Am citit peste tot ca saptamana de lucru, de cele mai multe ori, e compusa din 8/40 ore pe saptamana dar nu am ... (vezi toată discuția)