avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire de pe pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire de pe pensie

Am o poprire pe pensie dar am mai primit o instintare unde am inca o poprire este posibil sa se faca doua popriri de pe pensie deodata.Va multumesc daca imi puteti raspunde
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 6 Mai 2016
Da, exista aceasta posibilitate saexiste mai multe popriri pe pensia dvs.

In acest caz, potrivit art.729 alin.2 C.proc.civ., daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
pensia imi este de 620 de roni dupa o poprie iau 465 de roni iai acum dupa a doua poprire 300 de roni mai pot face ceva in acest caz
Nu prea aveti ce face, decat sa vedeti daca retinerile cumulate duc la maxim 1/2 din pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu popyscu popyscu Am un salariu de 1250 lei . Am primit o poprire de 500 lei apoi inca una de 650 lei .Este legai sa opreasca mai mult de jumatate din totalul salariului lunar ? (vezi toată discuția)
Poprire pe salar DianaH DianaH In cazul in care exista deja o poprire pe salar se mai poate infiinta inca una?! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Poprire salar CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Am primit la institutie de la Administratia Finantelor Publice poprire pe salar. Va rog sa imi spuneti care este procentul maxim din salariu care poate sa mi ... (vezi toată discuția)