avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata sulta la termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata sulta la termen

Buna seara! In urma unui partaj voluntar, m-am inteles cu fosta sotiei la plata unei sulte de 30.000 de lei pentru a ii ramane ei apartamentul, care a fost dobandit in timpul casatoriei si eram amandoi proprietari. In momentul in care am facut partajul voluntar, pe loc am primit sulta de 10.000 de lei, iar pana in luna Octombrie a anului 2015 ar fi trebuit sa primesc restul banilor. Problema este ca nu am primit banii nici pana acum in luna Mai a anului 2016 si nu stiu cum as putea proceda in continuare pentru a recupera restul banilor. V-as fi recunoscator daca as primi o parere sau un sfat din partea dumneavoastra. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:22, 8 Mai 2016
O puteți executa silit și sa se vândă imobilul la licitație publica.
In acest moment ar trebuii sa apelez la un executor judecatoresc? Insa mai am o intrebare, acum in momentul de fata eu mai am drept de proprietate, sau apartamentul este pe numele fostei sotii? Ea este si plecata din tara, cum as putea sa o execut, sau ce sa execut daca ea nu este de fata.
Daca e scadenta obligatia se poate proceda la executarea silita.
Va lamureste executorul cu procedura de executare.

Vorbiti cu ea sa va dea macar cateva mii de euro pe luna si poate rezolvati amiabil fara executare silita.
Poate se descurca...
acum in momentul de fata eu mai am drept de proprietate, sau apartamentul este pe numele fostei sotii?
Doar ea mai este proprietar dacă am înțeles eu bine situația.
Aveți drept la sulta în schimbul proprietății.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara catapa catapa Buna ziua, Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in urma unui partaj voluntar? camelus79@yahoo.com camelus79@yahoo.com am divortat acum 3ani am facut partaj voluntar la notar care prevede :daca an doi ani de zile ai dau o solda de 10mii euro fostului meu sot ami revine locuinta ... (vezi toată discuția)
Plata sultei mai mici chezcora chezcora trebuie sa platesc o sulta de 10.000 lei fostei sotii. la ora actuala, nu am conturi in banca sau alte surse de venit (nici slalariu), am in propietate mea ... (vezi toată discuția)