avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata sultei mai mici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata sultei mai mici

trebuie sa platesc o sulta de 10.000 lei fostei sotii.
la ora actuala, nu am conturi in banca sau alte surse de venit (nici slalariu), am in propietate mea numai un imobil (mostenire, daca este important)

daca vand imobilul cu 7.000 lei, trebuie sa dau toata suma fostului sot drept sulta?

sulta se sterge in felul acesta (ne mai avand alta sursa de venit in acest moment), sau mai raman dator cu restul de 3.000 lei? ce poate sa faca fostul sot ca sa obtina restul sultei? - sa ma urmareasca toata viata pana voi avea alt venit? sa ma bage la puscarie (sper ca nu!)?

sumele sunt fictive bineinteles

multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:06, 18 Iulie 2010
Buna ziua !
In cazul neplatii sultei , fosta sotie poate recurge la executarea silita , urmarindu-se atat veniturile dvs. cat si bunurile proprietate , in limita sumei de achitat .
multumesc pentru raspuns
va rog o lamurire... daca vand tot ce am in acest moment si optin mai putin decat valoarea sultei, ce se intampla cu diferenta de suma... raman dator in continuare? ce poate sa-mi faca fostul sot in acest caz?
Ramaneti dator cu suma restanta.
Va poate urmari toata viata pt ca va poate executa silit, va poate popri veniturile etc.

Dar in primul rand va poate executa imobilul.
Daca stiati ca nu aveti banii, de ce nu i-ati lasat lui imobilul sa va plateasca el sulta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Neplata sulta la termen Parisien Parisien Buna seara! In urma unui partaj voluntar, m-am inteles cu fosta sotiei la plata unei sulte de 30.000 de lei pentru a ii ramane ei apartamentul, care a fost ... (vezi toată discuția)
Amanare plata sulta licabordianu licabordianu cum pot amana pentru o perioada plata unei sulte fostei sotii in urma unui partaj pe imobil? (vezi toată discuția)