avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa in diviziune comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa in diviziune comuna

Buna ziua,

Am o situatie putin neclara in privinta unei case si as dori sa caut unele raspunsuri, poate cineva reuseste sa ma ajute cu un sfat.
Tatal si mama mea (amandoi pe contract) au cumparat intr-o curte comuna un apartament(casa) in suprafata de 44mp si 9.9% din bunurile comune care sunt :
-zidurile comune, podul, racordul de apa si canal, cele 3 closet-uri, trecere acoperita precum si 108/1102 parti din teren. Cei 44mp intra in cei 108mp?
Intre timp proprietarul original a vandut altcuiva o parte din bunurile comune adica cele 3 closet-uri si terenul aferent(drumurile de acces spre ele+terenul de sub ele).
Fiind in diviziune comuna, proprietarul trebuia sa le vanda doar cu semnatura tatalui si a mamei mele, dar nu au fost consultati in acest sens.
M-ar interesa in ce masura, parintii mei ar putea sa beneficieze de pe urma vanzarii celor 3 closet-uri(terenul de sub ele) desi este vandut deja. Tin sa precizez ca proprietarul original inca detine teren in curtea respectiva.

O alta nelamurire vine din a 2-a situatie in acest caz: parintii mei au construit o anexa de 25mp cu aprobarea tuturor partilor din diviziunea comuna. Terenul construit intra in cei 108mp din contract sau se ia din terenul total al curtii, constructia fiind aprobata si de ceilalti?

Sper ca s-a inteles cat de cat situatia...daca nu, revin cu detalii.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Acoperis comun la casa cu trei familii gabimoldo gabimoldo Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: O casa are parter si doua nivele ,locuita de trei familii diferite fiecare ... (vezi toată discuția)
Pot vinde o casa daca este donatie? cristina velescu cristina velescu buna.as dori sa stiu daca putem vinde o casa daca este donata de parintii lui.ceilalti frati sunt in viata.in mod normal casa este a sotului meu deoarece el a ... (vezi toată discuția)
Lege sau alt act normativ care precizeaza ca nu se poate vinde doar podul unei cladiri Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Intr-un raport de expertiza, expertul desemnat de instanta la concluzie scrie ,, Spatiul din podul unei cladiri nu se poate separa de cladirea respectiva. ... (vezi toată discuția)