avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzari imobiliare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzari imobiliare

Buna,

In 2006, firma mea (srl) a cumparat o casa si teren de la o persoane fizica si acum, firma mea vrea se vande casa si teren la o persoană fizica (SRL nu are scop commercial)

Trebuie se aplica TVA ???

Cu respect

Chris

OK, multumesc mult pentru raspuns !

Cu respect

Chris
Hmmm, dar acum am citit următoarele:

Codul Fiscal

Semnificatia unor termeni si expresii

Art. 1251. - (1) In sensul prezentului titlu, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:

18. persoana impozabila are intelesul art. 127 alin. (1) si reprezinta persoana fizica, grupul de persoane, institutia publica, persoana juridica, precum si orice entitate capabila sa desfasoare o activitate economica;

CAPITOLUL III

Persoane impozabile

Persoane impozabile si activitatea economica

Art. 127. - (1) Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice de natura celor prevazute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.

Cu respect

Chris
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
ChrisR, utilizator
Sincer nu prea inteleg ultimul mesaj... Daca societatea dvs este inregistrata ca platitor de TVA, atunci este persoana impozabila din acest punct de vedere si are obligatia facturarii TVA.
De ce ?

in codul fiscal este scris următoarele:

CAPITOLUL IX

Operatiuni scutite de taxa

Scutiri pentru operatiuni din interiorul tarii

Art. 141. - (2) Urmatoarele operatiuni sunt, de asemenea, scutite de taxa:

f) livrarea de catre orice persoana a unei constructii, a unei parti a acesteia si a terenului pe care este construita, precum si a oricarui alt teren. Prin exceptie, scutirea nu se aplica pentru livrarea unei constructii noi, a unei parti a acesteia sau a unui teren construibil.

Cu respect

Chris
Dle Chris ,
Eu va spun 100% ca odata ce ati cumparat o casa cu teren pe o societate X infiintata in acest scop si fara alt scop lucrativ (deci nu ati desfasurat alte activitati comerciale) , la vanzarea acelei case catre o persoana fizica sau juridica veti plati TVA! O sa vedeti asta dupa ce veti face actele . Fiindca in afara de contractul de vanzare-cumparare autentificat la notar dvs trebuie sa eliberati si factura pentru suma reprezentand contravaloarea constructiei la care se adauga TVA!B-)
Ba mai mult , notarul va va solicita un raport de evaluare al proprietatii in cazul in care doriti sa o vindeti la un pret mai mic decat pretul de grila!B-)Cu ocazia aceasta v-am vandut si un pont gratis!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)