Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in legatura cu problema mea.In urma cu 6 luni de zile am fost implicat intr-un accident rutier.Circulam in spatele unui autoturism cand,altcineva cu o masina inmatriculata in Franta a intrat pe contrasens si s-a ciocnit frontal cu cea din fata mea.Desi ma aflam la mare distanta,am fost surprins de eveniment si nu am mai putut frana la timp,astfel ca mi-am avariat si eu masina intrand in cea din fata mea.
Asadar,dupa tot felul de cercetari,cu asigurarea de franta in mana eu cu o paguba mai mica iar celalalt totala,am inceput sa ne recuperam prejudiciul.Surpriza.Asigurarea nu este valabila,astfel ca ne adresam BAAR.
Biroul asiguratorilor de autovehicule din Romania,ne comunica,ca daca masina este totusi inmatriculata in Franta o sa ne despagubeasca.Da masina figura inmatriculata dar cu asigurare falsa.Un corespondent de asigurari mi-a stabilit prejudiciul la suma de 7000 de lei si urma sa astept.Intre timp cu acordul lor am reparat masina,iar acum o saptamana primesc solutia:
Din documentele de constatre a accidentului eliberate de autoritățile competente nu s-a putut trage o concluzie cu privire la persoana care a generat starea de pericol ce a dus la avarierea autoturismului dumneavoastră cu nr. GJ 77 MGB motiv pentru care s-a dispus întocmirea unei expertize extrajudiciare pentru a se stabili cu certitudine acest lucru. Concluzia raportului de expertiză tehnică extrajudiciară este că starea de pericol efectiv, care a dus la producerea prejudiciului , a fost generată de către conducătorul autovehiculului VW cu nr. de înmatriculare GJ 77 MGB, prin faptul că nu a respectat o distanță de siguranță față de GJ 86 GIM nerespectând prevederile art.51 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care stipulează:
,,Art. 51. – Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligația de a păstra o distanță suficientă față de acesta, pentru evitarea coliziunii.” “Art. 48.- Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză și să o adapteze în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță”. Având în vedere cele de mai sus, B.A.A.R. nu poate da curs soluţionarii pretenţiilor dumneavostră de despăgubire, respinge pretențiile formulate şi va proceda la închiderea dosarului.
))Imi cer scuze ca a trebuit sa cititi atata.Spuneti-mi va rog pe cine sa dau in judecata,nu vreau sa renunt.M-am saturat de masini inmatriculate in Bulgaria sau Anglia conduse de inconstienti romani.Mentionez ca intregul eveniment a fost filmat cu camera mea auto din masina,iar filmarea am dat-o politiei.Se vedea clar ca nu eram aproape ci doar nu am avut ce sa mai fac.
PS.Nu am prea multe documente pentru instanta.Totul este la politie.Am luat de la parchet o copie de pe solutia dosarului dar nu scrie mare lucru.Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Ioan Ciobanu , Expert judiciar
12:27, 26 Mai 2016