Buna ziua,
Locuiesc in Timisoara,intr-un bloc cu 20 de apartamente.
Din cele 20 apart doar 10 apart erau debransate, pana in 2013.In anul 2014,eu si inca un vecin ne-am debransat si am platit fiecare cate 500lei taxa de debransare la Colterm.
Anul trecut au hotarat sa se debranseze toate cele 8apartamente,care erau inca la Colterm si s-a perceput taxa de 500lei pt toti,adica 62,5lei/apartament.
Insa surpriza...acestia nu vor sa plateasca si au cerut in ultima sedinta ca acei 500lei sa fie platiti de asociatie,adica tot de aceleasi personae care au platit taxa de debransare individual,de 500lei fiecare.
Va rog sa-mi comunicati daca este legal,iar daca nu unde trebuie sa ma adresez pt a reclama acest lucru?
Multumesc anticipat,de sprijin!
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari ar trebui sa se implice ,sa explice respectivilor ca le revine obligatia sa achite cota parte pentru bransarea la instalatia initial suportata de catre primii proprietari care au contribuit la instalarea instalatiei generale de alimentare cu gaze
In afara de debransarea facuta acum, cei noi debransati au nevoie de acceptul asociatiei sau al vecinilor pentru a se bransa la noua instalatie de gaz in vederea aprobarii proiectului de montare a centralelor termice de apartament.
Asaociatia si/sau vecinii sa nu le dea acceptul sa se branseze la gaz decat dupa ce achita fiecare cate 62,50 lei plus 100-200 euro cota lor parte la chltuiala cu instalatia noua de gaz (distriubuitor, coloane...).
Chiar daca asociatia a platiti din casierie cei 500 lei si furnizorul de agent termic a aprobat debransarea, oricine vrea sa aiba caldura si apa calda trebuie sa se branseze la instalatia de gaz a scarii, instalatie ce a fost facuta de asociatie sau de vecini, dupa caz.