Dacă aveti certificatul de nastere si nu e nicio persoana care sa vrea sa va primeasca in spatiu, solutia este cea indicata de cyan, cu mentiunea ca atunci cand vă duceti la Evidenta trebuie sa vina cineva cu dvs. - o persoana majora care are carte de identitate - ca sa va certifice identitatea:
Art. 55
(1)În situaţia în care eliberarea primului act de identitate este solicitată după împlinirea vârstei
de 18 ani, sunt necesare documentele prevăzute la art. 53, precum şi următoarele:
a)declaraţia unuia dintre părinţi ori a unei terţe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, aparţine solicitantului;
b)fişa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului, realizată de unitatea de poliţie de la locul de domiciliu sau reşedinţă al acestuia;
Deci vi se vor lua și amprentele.
Inainte de a merge faceti-va 3 fotografii tip buletin (stiu fotografii ce dimensiuni trebuie sa aiba) si platiti doua taxe la Impozite si taxe: una de 5 lei și una de 1 leu.
Si desigur sa aveti certificatul de nastere cu dvs., in original + copie.
PS: Acum am vazut ca informatiile pe care le-am scris sunt si in link-urile din mesajul lui cyan :rolleyes:
Mai beau o cafea.