avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin la 19 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin la 19 ani

Buna seara, am 19 ani, si parinti nu meau făcut buletinu deloc si nici nu vrea sa mil faca,nam flotant... si am incercat sa imi gasesc pe cineva dar nimeni nu vrea sa ma ajute... am şcoala terminata dar fara buletin nu pot sa imi găsesc un loc de munca sau o chirie... nu stiu ce sa fac! :(
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:20, 9 Mai 2016
Care este motivul pentru care parintii refuza sa va faca carte de identitate?

Acum sunteti majora, mergeti la serviciul de evidenta a populatiei si solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorii.

Banuiesc ca cel putin certificatul de nastere il aveti.

[ link extern ]

[ link extern ]

Dacă aveti certificatul de nastere si nu e nicio persoana care sa vrea sa va primeasca in spatiu, solutia este cea indicata de cyan, cu mentiunea ca atunci cand vă duceti la Evidenta trebuie sa vina cineva cu dvs. - o persoana majora care are carte de identitate - ca sa va certifice identitatea:

Art. 55
(1)În situaţia în care eliberarea primului act de identitate este solicitată după împlinirea vârstei
de 18 ani, sunt necesare documentele prevăzute la art. 53, precum şi următoarele:
a)declaraţia unuia dintre părinţi ori a unei terţe persoane, din care să rezulte faptul că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, aparţine solicitantului;
b)fişa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului, realizată de unitatea de poliţie de la locul de domiciliu sau reşedinţă al acestuia;

Deci vi se vor lua și amprentele.

Inainte de a merge faceti-va 3 fotografii tip buletin (stiu fotografii ce dimensiuni trebuie sa aiba) si platiti doua taxe la Impozite si taxe: una de 5 lei și una de 1 leu.
Si desigur sa aveti certificatul de nastere cu dvs., in original + copie.

PS: Acum am vazut ca informatiile pe care le-am scris sunt si in link-urile din mesajul lui cyan :rolleyes:
Mai beau o cafea.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut actele mele si ale prietenei mele ( permis , buletin ) ale mele si ( buletin si certificat de nastere ale prietenei mele) kill3rk kill3rk va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez pentru a incepe sa ii fac actele prietenei mele care nu este din localitate , la mine e mai usor ca am ... (vezi toată discuția)
Obtinerea primei carti de identitate dupa 18 ani kass05 kass05 Am un nepot in virsta de 24 de ani din iasi are certificat de nastere dar nu si-a facut niciodata carte de identitate,cum trebuie sa procedeze pentru ... (vezi toată discuția)
Mi-am pierdut certificatul de nastere si buletinul annamaria1985 annamaria1985 buna ziua asi avea si eu o intrebare miam pierdut si certificatu de nastere si buletinu ce este de facut casa imi pot face din nou certificat de nastere? (vezi toată discuția)