avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie delegare de atributii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie delegare de atributii

Buna ziua,
Seful serviciului in care lucrez a fost in concediu medical timp de doua luni si in aceasta perioada am fost numita de conducerea unitatii, in locul dansului. In dispozitie scrie "..i se deleaga atributiile sefului de serviciu, pana la revenirea din concediul medical a titularului postului..".
Mentionez ca sunt functionar public.
Conducerea unitatii nu mi-a acordat spor de conducere in aceasta perioada, spunand ca mi s-au delegat doar atributiile , nefiind numita pe postul de conducere si ca pot fi platita doar daca concediul medical este mai mare de 3 luni si se incepe plata indemnizatiei incepand cu a 91-a zi de concediu medical. Este corect sau trebuia sa mi se acorde aceasta indeminizatie? Eu cred ca trebuia sa primesc aceasta indemnizatie, conform Legii 188/1999 republicata. Imi puteti spune care sunt dispozitiile legale?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:40, 22 Iunie 2016
Din pacate nu este corect. Inainte vreme se stipula faptul ca daca inlocuiesti o persoana pe o perioada mai mare de 30 de zile primesti sporul aferent postului, cum ar fi si firesc, dar in practica nu se intampla deloc acest lucru.
Legea 284/2010
art.25
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(3) În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.
De regula pe 6 luni se da dispozitie doar atunci cand postul nu este ocupat inca de nimeni. Banuiesc ca forumistul isi inlocuieste seful doar atunci cand din diferite motive acesta lipseste de la serviciu, concediu medical, de odihna, libere, etc, dar pe perioade mai scurte de 6 luni.De aici nemultumirea.Si chestia cu plata de la a 91 zi oare de unde au scos-o?
In lege nu scrie ca doar atunci cand postul nu este ocupat de cineva.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu am fost numita pe functia de conducere temporar vacanta, doar mi s-au delegat atributiile functiei de conducere, astfel in aceeasi perioada de timp, indeplineam si atributiile functiei de executie pe care o am si cele ale functiei de conducere delegate. Nu am fost platita nici o zi cu spor pentru functia de conducere.

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca la functionarii publici din dsp-uri suriuta suriuta 1.dupa ce criterii un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment in altul si care sunt criteriile de departajare intre angajati? 2.asistentii ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii radu mihai nitu radu mihai nitu sunt functionar public de executie si de curand am primit, fara acordul meu, ordinul emis de conducatorul institutiei publice prin care pe langa atributiile de ... (vezi toată discuția)