avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atacare decizie concediere art. 65 alin (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atacare decizie concediere art. 65 alin (1)

Buna ziua,
Referitor la o decizie de concediere pentru o pozitie de middle management – Director Productie in baza art. 65 alin. (1) mentionez urmatoarele aspect constatate:
1. Motivele invocate sunt cu titlu general (bazate pe “Reorganizarea activitatii”) iar doua dintre motive nu au legatura cu pozitia supusa restructurarii (o confuzie intre ariile de productie datorata probabil denumirii asemanatoare).
2. Notificarea de preaviz ( bazata pe “Hotararea Unicului Administrator nr.345 din 21.03.2016 de reorganizare si restructurare a activitatii) este inregistrata cu numarul 332 din 22.03.2016 (numar anterior hotararii, insa data ulterioara).
3. Decizia de concediere este semnata de un imputernicit conventional al Administratorului Unic in baza deciziei nr 930 din 01.11.2012, data la care insa, nici Administratorul Unic si nici persoana care a semnat decizia nu erau angajati ai firmei.
Luand in considerare cele mentionate, va rog o opinie legata de oportunitatea de a ataca in justitie decizia de concediere.
Cu consideratie,
Cipone
Cel mai recent răspuns: Cipone , utilizator 19:43, 9 Mai 2016
La punctul 2, aveți grijă că la notificarea de preaviz nr. de înregistrare 332 din 22.03.2016 poate fi corect. Este nr. de înregistrare în registrul de intrare-ieșire de la secretariat/registratură.
Hotărârea nr. 345 din 21.03.2016 are nr. crt. din Registrul de Hotărâri/Decizii.
@ Cipone

Decizia de concediere o puteti ataca :
= pentru neindeplinirea conditiilor de forma

si/sau

= pentru neindeplinirea conditiilor de fond.

Nortificarea de preaviz nu este reglementata de Codul Muncii, iar ceea ce se ataca in instanta este decizia de concediere.

Cand vi s-a comunicat deciza de concediere?
Decizia de concediere mi-a fost comunicata in data de 19.04.2016 cand am semnat de luare la cunostinta.
De la aceasta data aveti 45 de zile pentru a o contesta in instanta - Tribunalul in raza caruia domiciliati.
Buna seara,

multumesc pentru opinie. Mentionez ca Notificarea de preaviz este primita tot din partea Administratorului Unic si semnata de catre un imputernicit conventional, altul de cat cel care a semnat Decizia de concediere, insa in baza aceleiasi decizii de imputernicire nr 930 din 01.11.2012.
Cu consideratie,
Cipone

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract CIOBANU IONELA CIOBANU IONELA Dupa suspendarea concediului de crestere copil, la cerere, am solicitat revenirea la locul de munca, dar mi s-a spus ca nu stiu ce sa ma puna sa fac. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Imputernicirea unei persoane de a semna decizia de concediere FRD FRD In cazul in care in decizia de concediere apare semnatura administratorului societatii dar de fapt este semnata in numele acestuia de catre o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea posturilor / concedieri individuale membru1 membru1 Buna ziua stimati avocati! am si eu nevoie de un sfat URGENT pe scurt: presedintelui sindicatului,strict confidential, pe data de15 aprilie i-sa inmanat o ... (vezi toată discuția)