Dupa suspendarea concediului de crestere copil, la cerere, am solicitat revenirea la locul de munca, dar mi s-a spus ca nu stiu ce sa ma puna sa fac. Mentionez ca pe perioada CCC locul meu a fost ocupat de un inginer, desi postul cerea o cu totul alta pregatire prof. si caruia i s-a incheiat CIM pe alta firma cu sediul si conducere comuna cu firma la care am avut eu contract (practic aceeasi patroni). La 2 zile dupa revenire mi s-a spus ca postul meu se restructureaza cf. art 65.1 pe urm. motive trecute si in preaviz- criza financiara mondiala cu efecte in economia Romaniei;evaluarea situatiei comenzilor estimate si realizate, nivelul previzunilor pt. productiea urmatoare din care rezulta un numar de comenzi mai mic; necesitatea adoptarii unor masuri urgente la nivel de soc. care sa asigure reducerea chelt. si incadrarea acestora in nivelul veniturilor estimate a fi incasate in urm. 12 luni; necesitatea adoptarii masurii concedierii unui post cf. art 65.1; desfiintarea postului se impune ca o masura efectiva cu cauze reale si serioase; restrangerea si reorganizarea activ.de prod.determinata de scaderea dramatica a comenzilor fenomen de durata cu final ce nu poate fi stabilit.Aceste motive au fost redactate si in decizie. avandu-se in vedere Nota de fundamentare nr...din data de... cu privire la situatia comenzlor estimate si realizate in perioada imediat urmatoare. Precizez ca postul meu era singurul la nivel de firma si nu avea legatura cu activitatea de productie(compartim. resurse umane), iar in decizie nu se invoca reg. intern sau c. colectiv acestea neexistand la nivel de firma desi soc. are 22 de salariati si a avut chiar si 44 la un moment dat.Ce sanse credeti ca am daca atac in instanta o astfel de decizie, credeti ca motivarea raspunde cerintei art.65.1 -desfiintarea locului ca o masura efectiva impusa de cauze reale si serioasa?Ce ma sfatuiti sa fac?
Decizia se poate contesta la Tribunalul de la domiciliul dvs. (nu va ajunge la sectia de contencios administrativ, ci la sectia de litigii de munca).
neindeplinirea oricarei conditii sau a oricarui mic pas din procedura de concediere prin desfiintarea postului duce sau poate sa duca la anularea deciziei.
Acum, noi, pe forum, nu putem aprecia asupra indeplinirii tuturor conditiilor (unele scrise in lege, altele statuate de practica).
Aceste conditii insa se refera la: motivele concedierii (reala, efectiva, serioasa, definitiva si de buna credinta), notificarea si acordarea preavizului, oferirea unor posturi vacante daca exista, notificarea AJOFM, acordarea programului de lucru redus in preaviz.
faptul ca societatea nu are ccm sau ri nu vad sa va ajute foarte mult in contestarea deciziei - va trebui doar analizata prin prisma CCM superior (de ramura sau national, dupa caz).
Eu as pune intrebarea inversa: ce aveti de pierdut daca atacati in instanta o astfel de decizie (taxe de timbru nu, poate doar onorariu avocatului dvs. - daca veti avea unul - si cheltuieli de judecata daca veti pierde).
Si ce castigati daca obtinei anularea deciziei?
Desfiintare post
msc_angela
Buna ziua,
Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate.
Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)
Deptul la somaj
eralu75
Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)