Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:Am contestat o amenda de circulatie si decizia de suspendare a permisului de conducere.
In instanta am pierdut, respingandu-se cererea de anulare a procesului verbal de contraventie.
Am mers la sectia financiara pentru a plati amenda de circulatie dar acestia au refuzat sa incaseze deoarece am termen 30 de zile pentru a depune contestatie in anulare a deciziei, lucru pe care nu intentionez sa-l fac.
Intrebarea mea este permisul de conducere poate fi depus la organele de politie sau si pentru acesta trebuie sa astept sa treaca cele 30 de zile termen de depunere a contestatiei?
Multumesc.
Aveti dreptate cu acea prevedere (stiam de decizia CC dar nu stiam pe unde este dar puteam sa o caut pe net:sorry: ) dar daca nu se doreste continuarea prin apel ci predarea permisului mai repede pentru efectuarea perioadei de suspendare (daca are nevoie de permis cand pleaca in concediu), permisul se depune cu un certificat de grefa.
Din cate stiu politia nu primeste permisul fara un document de la instanta.
Am fost in aceeasi situatie acum cativa ani si am predat permisul in vederea pastrarii in camera rece si neprimitoare a politiei dupa ce am dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu voi exercita nicio cale de atac, si m-au trimis la coada de la registratura sa aduc hotararea judecatoreasca.
Cat am stat la coada a trecut si perioada de suspendare, dar asa am aflat cum se intra pe rand in registratura si cine sunt "justitiabilii" ! Ca in tren, asculti povestile minunate ale fiecaruia, le cunosti neamurile si vecinii!:) Si sa nu uit, tot la coada de la registratura iti imbogatesti si cunostintele in drept, unde se platesc taxele de timbru, mai esti "agatat" de un avocat fara clienti, etc.! ;)
Buna ziua
Revin pe acelasi subiect cu o intrebare.
De ce plata amenzii nu suporta acelasi regim ca si suspendarea permisului in cazul pierderii procesului in instanta?
Mai concret amenda a fost platita integral si nu la jumatate dupa expirarea celor 30 de zile termen de depunere a plangerii si in cele 48 de ore de la intrarea in vigoare a hotararii definitive.
Multumesc de ajutor.
Amenda
TEIOSANUADI
buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)