Buna ziua,
Sunt interesat de munca prestata in conformitate cu art.137 si art.138 Codul muncii
1. Daca muncesc de duminica pana sambata inclusiv (7 zile perioada de activitate continua ce nu depaseste 14 zile calendaristice), apoi beneficiez de 48 ore libere (repaus saptamanal), dupa care muncesc de marti pana sambata (perioada normala de activitate/saptamanala 5 zile) si primesc doar o zi libera (24 ore sau 36 dupa caz). *art.137 cm* - cum voi fi platit pentru aceasta activitate, intrucat nu am primit repausul saptamanal cumulat si nici cel conform?
2. daca muncesc de luni pana miercuri (3 zile) apoi primesc doar o zi libera (24 ore), dupa care muncesc de vineri pana luni (4 zile) pentru care primesc liber marti (24 ore), si mai muncesc de miercuri pana vineri (3 zile) pentru care primesc doua zile liber (48 ore). *art.138* - cum trebiuie sa fiu platit pentru munca prestata in zilele de sambata si duminica si cum trebuie sa fiu platit, dupa cum se observa pentru faptul ca-mi este suspendat repausul saptamanal fara a-mi fi compensat prin zile libere, si daca angajatorul organizeaza legal munca?
va multumesc anticipat.
1. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
2. Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.
Va rog putina atentie la postarea mea...
in opinia-mi personala pentru prima speta (1) avem doua situatii: I. munca peste perioada normala de lucru saptamanala (perioada de activitate continua peste 5 zile, dar nu mai mult de 14 zile) si II. activitate normala de lucru de 5 zile sapatamanal, insa cu nerespectarea repausului saptamanal (48 ore consecutive);
in cea de a doua speta (2) avem de asemenea cateva situatii: I.suspendarea repausului saptamana de 48 pre consecutive; II. divizarea repausului saptamanal...
Codul muncii
peujen
lucrez la o firma la care se lucreaza sambata,cu noul cod al muncii conform noilor reglementari repausul saptamanal trebuie sa fie de 48 de ore consecutiv de ... (vezi toată discuția)
Program de 8 ore
mihaigeorge
noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri ... (vezi toată discuția)