avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2016

Buna ziua! Din sept 2013 am luat indemnizatie pentru cel de-al doilea copil al meu. Cand avea varsta de 1 an si 4 luni am nascut cel de-al treilea copil pentru care am luat suprapus un supliment iar cand cel de-al doilea a facut doi ani mi s-a dat indemnizatie crestere copil pentru cel de-al treilea, pe care inca o primesc, pana in ianuarie cand face 2 ani.

Intrebarea mea este: Ce drepturi am daca ma angajez mai devreme, tinand cont ca eu primesc indemnizatia pentru ca am frecventat cursuri de zi si apoi somaj si nu am fost angajata deloc? As vrea sa stiu si dupa vechea lege si dupa cea noua de la 1 iunie (daca mai are vreo relevanta vechea lege).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 10 Mai 2016
1. - Daca va angajati inainte de a implini copilul 2 ani veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Pentru a vi se plati acest stimulent de insertie trebuie sa anuntati AJPIS, in scris, si sa atasati si o copie dupa contractul individual de munca sau o adeverinta de la angajator din care sa reiasa data cu care sunteti angajata.

2. Incepand cu data de 1 iulie 2016, daca va intra in vigoare Legea 66/2016, stimulentul de insertie va fi de 531 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elainepage elainepage Buna ziua, Am nascut in noiembrie 2014 si am optat pentru concediul de crestere a copilului de 2 ani. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie dupa ... (vezi toată discuția)
Mai primesc stimulent de insertie? Simona Ciucä Simona Ciucä Buna seara! Am.nascut in data de 11.02.2015 si m.am intors la serviciu in data de 01.10.2015. Am optat pt indemnizatie crestere copil 1 an de zile, insa cand ... (vezi toată discuția)