avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua - posibila mostenire, pericol executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua - posibila mostenire, pericol executare

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns , parintii mei au un apartament luat in timpul casatoriei , eu sunt unicul copil , de cateva zile am aflat ca tatal meu este grav bolnav , problema este ca eu am executor bancari pe urmele mele , intrebarea mea este ...ce pot face ca sa nu mi se ia cota parte care mi-ar reveni mie daca doamne fereste se intampla ceva cu tatal meu si sa nu o supun pe mama la varsta aceasta la o treaba atat de urata , sa aibe o batranete cat de cat linistita.

multumesc frumos!
Nu aveti nimic de facut, daca acceptati mostenirea in cazul decesului tatalui dvs.cota parte respectiva.va fi supusa executarii silite.
si pot sa nu accept?
Puteti sa nu acceptati dar, tot prin act notarial, in acest caz executorul nu va ramane sa execute decat bunurile si veniturile dvs.
Puteti sa nu acceptati.
multumesc frumos domnul avocet!

Alte discuții în legătură

Cum se poate recupera datoria la intretinere? SCLIPEINICU SCLIPEINICU Propietarul a decedat si in apartament locuieste doi fii ai lui. De cand s-au mutat nu au platit intretinerea niciodata.Cum se poate recupera datoria, tinand ... (vezi toată discuția)
Termeni juridici ???? actiunea pauliana nikolos nikolos „Prescriptibilitatea acţiunii revocatorii. În privinţa prescripţiei extinctive, trebuie făcută distincţia între prescriptibilitatea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna acest art ...dar spus mai pe inteles nikolos nikolos Conform art. 1564 din Codul Civil prevede ca dreptul la actiune se prescrie in termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca ... (vezi toată discuția)