avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate recupera datoria la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate recupera datoria la intretinere?

Propietarul a decedat si in apartament locuieste doi fii ai lui. De cand s-au mutat nu au platit intretinerea niciodata.Cum se poate recupera datoria, tinand cont ca nu au succesiunea facuta? Au acumulat aproape 7000 lei datorie.
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 13:28, 7 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instituiti privilegiu imobiliar si ii dati in judecata.

Asociatia are calitatea de creditor si poate deschide actiune in instanta pentru a-i obliga sa deschida succesiunea.

Art. 1107-NCC

Acceptarea moştenirii de către creditori

Creditorii succesibilului pot accepta moştenirea, pe cale oblică, în limita îndestulării creanţei lor.

[ link extern ]
acest răspuns util
Actiunea oblica se exercita conf.art.1560-1561 NCC.
Nu vor sa deschida succesiunea invocand ca nu au bani.
acest răspuns util
Le spuneti ca asta nu este problema asociatiei, daca au sau nu bani.
Sa isi plateasca intretinerea si nu intereseaza pe nimeni de succesiunea lor.
La o restanta de 10000 lei se poate cere in instanta executarea silita si scoaterea la licitatie a apartamentului.
Sa faca imprumut la banca sau de unde vor si sa isi achite restantele, altfel pot ramane si fara apartament.
Multe persoane au probleme financiare, in special pensionarii, si nu intereseaza pe altii cum isi achita intretinerea, dar o fac renuntand la medicamente si la alte lucruri necesare traiului zilnic, sa nu spun mancare.
Multumesc frumos domnului avocat si domnului moderator care au raspuns intrebarii mele. In aceasta speta m-am lamurit. Cu stima si respect sclipeinicu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri carmenystrate carmenystrate Buna seara! Intr-o familie parintii au urmatoarele proprietati: 1 apartament pe numele tatalui 1 apartament in care mama si bunica sunt mostenitoare ... (vezi toată discuția)
Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - posibila mostenire, pericol executare miki1672 miki1672 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns , parintii mei au un apartament luat in timpul casatoriei , eu sunt unicul copil , de cateva zile am aflat ca tatal meu este ... (vezi toată discuția)