avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum apar pe cineva care nu si-a platit facturile la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum apar pe cineva care nu si-a platit facturile la energie si e de negasit?

Buna ziua,

Sunt intr-o dilema: am fost desemnata drept curator intr-o cerere cu valoare redusa, in care reclamant e Electrica S.A. Parata nu si-a achitat facturile si nici nu e de gasit. Cum trebuie procedat intr-o asemenea situatie, in care stii ca reclamantul are dreptate, dar totusi trebuie sa-ti aperi efectiv clientul?#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:21, 10 Mai 2016
Cercetați atent dosarul și vedeți dacă facturile sunt emise corect, dacă penalitățile sunt facturate conform clauzelor din contract, dacă puteți invoca vreo excepție. Verificați dacă facturile sunt însușite prin semnătură sau dacă există, cf. contractului, acceptată vreo altă modalitate de transmitere și însușire a facturilor. Verificați dacă facturile au fost transmise la adresa corectă a debitorului. Verificați dacă acel contract era valabil (poate se prevedea o modalitate de prelungire care nu a mai avut loc). Verificați dacă serviciile facturate sunt conform contractului.
Dacă nu există la dosar contractul dintre părți invocați acest fapt și solicitați depunerea contractului.
etc, etc, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum apar pe cineva care nu si-a platit facturile la energie si e de negasit? mirelaGB mirelaGB Buna ziua, Sunt intr-o dilema: am fost desemnata drept curator intr-o cerere cu valoare redusa, in care reclamant e Electrica S.A. Parata nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata care include actele unei alte persoane si alte probleme BogdanH BogdanH Buana seara! De curand am primit o cerere de chemare in judecata (cerere de valoare redusa) la care trebuie sa depun intampinare. Pe scurt, este vorba de ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract mihaelasofia123 mihaelasofia123 Buna ziua, Am urmatoarea speta: un autoturism, 4 cumparatori (A, B, C, D). A este ultimul proprietar al autoturismului, iar in 2011 masina s.a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)