avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lmprumut banca persoana cu handicap certificat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lmprumut banca persoana cu handicap certificat definitiv

Buna ziua ,
o persoana majora cu certificat de handicap grav definitiv poate obtine un imprumut in banca pt o suma modica de aproximativ 2000-3000 ron , venitul acestuia este de 1300 ron lunar .
Ce posibilitati exista ,care este procedura si care sunt bancile ( daca sunt cunoscute ) care pot face acest lucru .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:41, 11 Mai 2016
Raspunsul este conditionat de scopul/utilizarea imprumutului
Legiutorul prin L nr 448/2006 a prevazut dreptul titularilor certificatelor de incadrare in grad accentuat si grav de handicap la imprumuturi bancare -pentru anumite scopuri=achizitii bunuri imobile si mobile,inclusiv cu suportarea si restituirea dobanzilor aferente imprumutului
Fiecare serviciu din primarie detine incheiate contracte cu diferite banci
Pentru clarificare si obtinere relatii,contactati serviciul specializat din primaria localitatii unde detineti domiciliul stabil
Succes !
Dacă are discernamant nu are importanta ca e încadrat în grad de handicap, merge la orice banca și vede în ce condiții poate obține. Dacă e un venit stabil, e unul suficient.
Sa analizeze bine produsele, perioada de rambursare, dobanda anuala efectiva ( dae).
Doar dacă cu banii va amenajați locuinta sa o adaptați handicapului sau vreo mașina pe care s-o adaptați, statul poate suporta dobanda, altfel, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lg.448/2006 art.27(1) madiciocan madiciocan Sint pensionar de boala in grad de handicap accentuat si abia am descoperit Art.27 (1) din Lg. 448/2006. Proasta comunicare a institutiei abilitate cu ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat elisabetta elisabetta pot obtine un credit fara dobanda pentru cumpararea unei masini daca handicapul meu nu e locomotor ? (vezi toată discuția)
Legea nr. 448/2006: dobanda suportata de stat pentru handicap accentuat? nicolae242 nicolae242 buna seara, in anul 2007 am luat un credit in valoare de 7000 euro pentru nevoi personale de la o banca pe o perioada de 10 ani; in anul 2008 m-am imbonlavit ... (vezi toată discuția)