avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea nr. 448/2006: dobanda suportata de stat pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea nr. 448/2006: dobanda suportata de stat pentru handicap accentuat?

buna seara,
in anul 2007 am luat un credit in valoare de 7000 euro pentru nevoi personale de la o banca pe o perioada de 10 ani;
in anul 2008 m-am imbonlavit de o boala grava , si am fost incadat in gradul 2( handicap accentuat);
din anul 2009 am fost pensionat pe caz de boala, invaliditate gradul 2;
in tot acest timp mi-am platit ratele la banca la termen si actualmente sunt la zi;
am dreptul in urma handicapului accentuat sa beneficiez de legea 4482006, si sa plateasca dobinda creditului statul iar eu sa platesc doar creditul?(sau se refera la creditele care se contracteaza dupa ce devii handicapat? se incadreaza si creditele luate inainte de a deveni cu handicap?);
cum procedez , ma duc la banca unde am facut creditul cu contractul si copie dupa certificatul de handicap sa imi ataseze o anexa la contract cu ratele fara bobinda sau cum se procedeaza?
se poate sa suporte si dobinda care am platito de cind am handicapul(sa m-i se restituie sau sa se scada rate in cuantumul dobinzi platite, ceva de genul acesta)?
poate banca sa imi ceara sa platesc creditul tot imediat daca am devenit persoana cu handicap si m-am pensionat?(cind l-am luat aveam salariul 3000 ron acum am pensia de 700 ron, dar eu platesc ratele la zi);

va multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care sper ca o sa le primesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:53, 4 August 2010
Legea 448/2006 prevede la art. 27 alin. (1):
"Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului".

Avand in vedere ca ati contractat creditul inainte de aparitia nevoilor speciale, nu va incadrati in prevederile art. 27, pt ca scopul creditului nu este cel mentionat expres ( achizitionarea mijlocului de transport sau modificarea locuintei pt acces special).
Imi pare rau.

Daca alti consultanti au alta parere, ii rog sa intervina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale ContSters89275 ContSters89275 In cazul in care creditul pentru nevoi personale este obtinut in anul 2008 iar din 2009 pana in prezent sunt incadrata cu grad de handicap grav+asistent ... (vezi toată discuția)
Am accesat 50.000 lei credit nevoi personale de la o banca ce ... Ion nuta Ion nuta Am accesat 50.000 lei credit nevoi personale de la o banca ce avea un curs euro la 5.047 lei, pentru a cumpăra un autoturism nou, a cărui valoare am ... (vezi toată discuția)
Imprumut pentru persoane cu dizabilitati Margareta666 Margareta666 Buna ziua! Sunt incadrata in gradul II de invaliditate(am un picior mai scurt:\">). Am aflat de la un coleg nevazator(cu gradul I)ca pot beneficia de un ... (vezi toată discuția)