sa traiti. inalta curte de casatie si justitie a admis cererea prin care am invocat exceptia neconstitutionalitatii articolului 483 aliniatul 2 din codul de procedura civila, si a trimis tot dosarul catre curtea constitutionala. Ce trebuie sa fac mai departe? Sunt sanse ca Curtea Constitutionala sa admita exceptia raportat la cauza mea, deoarece curtea de apel a judecat stramb apelul. s-a facut o mare nedreptate.
[Mesaj editat - 2.1 din regulament. Vă rog să nu mai generalizați.]
Aveți dreptul de a motiva în continuare excepția de neconstituționalitate.
Se va judeca de Curtea Constituțională excepția.
Doar aceasta instanta poate admite sau respinge excepția de neconstituționalitate.
si ce se va intampla in continuare cu recursul? ce trebuie sa scriu cand mi se va comunica raportul asupra admisibilitatii in principiu? sa cer suspendarea recursului pana la rezolvarea exceptiei de catre Curtea Constitutionala?
Revin cu cateva intrebari.
Conform codului de procedura civila instanta inaltei curti ar trebui sa-mi comunice raportul asupra admisibilitatii in principu asupra recursului.
?? In acel raport instanta va verifica daca motivele invocate impotriva hotararii de la apel se incadreaza in cele prevazute la art 488??? sau instanta se va apleca doar asupra exceptiei de inadmisibilitate a recursului, fara a mai pune in discutie cele de la art 493 alin. (3) din ncpc?
Daca instana nu va pune in discutie cele de la art 483 alin. (3), pot cere refacerea raportului?
Recursul in ncpc
Just-drept
Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)