avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatie reparatie conducta apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatie reparatie conducta apa

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema.
Mi-am facut la casa pe cheltuiala proprie un bransament de apa care pana sa ajunga la mine in curte, trece pe un drum in indiviziune.
A intervenit o avarie la conducta pe drumul in indiviziune, si am fost pus sa platesc reparatia(sapatura +piese).
Este legal sa suport eu remediera avariei?Legea utilitatilor publice cred ca spune ca "indiferent de modul de realizare a unui bransament-cheltuiala proprie sau de la primarie,- dupa bransare,obligatia intretinerii conductei revine furnizorului serviciului de utilitate publica".
Cum as putea sa obtin inapoi banii de la compania de apa?care este temeiul legal care pervede intretinerea si remedierea defectiunilor?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de uzufruct, acord lucrari de reparatii conducta alimentare cu apa mariano25 mariano25 Buna ziua, trebuie sa obtin acordul de reparatii pentru o conducta de alimentare cu apa ce trece prin curtea vecinilor mei. Vecina care locuieste acolo are ... (vezi toată discuția)
Terenul meu este traversat de o conducta de incalzire laurentiu39 laurentiu39 Sunt proprietarul unui imobil curti constructii in intravilan cumparat in anul 2006. Pe o parte din acest teren traverseaza o conducta cu agent termic in ... (vezi toată discuția)