avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de uzufruct, acord lucrari de reparatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de uzufruct, acord lucrari de reparatii conducta alimentare cu apa

Buna ziua,
trebuie sa obtin acordul de reparatii pentru o conducta de alimentare cu apa ce trece prin curtea vecinilor mei. Vecina care locuieste acolo are un contract de vanzare cumpare cu drept de uzufruct viager cu nepotul ei. Care este modalitatea legala pentru obtinerea unui acord de reparatii la conducta mea de alimentare cu apa? Trebuie sa obtin acordul proprietarului sau e suficient acordul beneficiarului de uzufruct( al vecinei care locuieste in momentul de fata ) ?

Mentionez ca ambii figureaza in CF in momentul de fata, atat conducta cat si racordul la instalatia de alimentare cu apa a orasului sunt in curtea lor si nu am posibilitatea tehnica de remediere a defectiunii care sa evite lucrarile in curtea lor, in momentul de fata am obtinut acordul verbal al vecinei (beneficiara dreptului de uzufruct viager)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariano25 , utilizator 11:26, 31 Octombrie 2013
Depinde ce presupune aceasta reparatie, cat deranj face, daca presupune sapaturi etc.
Pana la urma conducta cui e, a dv. sau a orasului?
Conducta e a mea, practic reparatia trebuie facuta dupa bransamentul de la reteaua publica. Reparatia implica sapaturi in curtea vecinului, cam 20-25 m lungime la 80 cm adancime ( trebuie facut un nou traseu deoarece cel vechi trece pe sub gardul aceluiasi vecin si implica printre altele demolarea si refacerea unui borduri de pe o alee de access proprietate comuna cu ceilalti vecini )
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
mariano25, utilizator
V-ar trebui acordul proprietarului atunci. Al ambilor ar fi stralucit. Totusi, nu puteti reface alt racord care sa nu treaca pe proprietatea vecinului?
Ma gandesc si la aceasta varianta.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este regimul juridic al unei conducte de apa realizata de ... Nastone Nastone Care este regimul juridic al unei conducte de apa realizata de o persoana privata dar care se afla pe domeniul public si privat al statului. Un vecin care se ... (vezi toată discuția)
Racord reþea de apã Mihai1975 Mihai1975 Acum câteva zile lucrătorii de la firma de distribuţie a apei potabile, au lucrat într-o strad' învecinată şi au dezafectat o conductă, fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)