avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este regimul juridic al unei conducte de apa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este regimul juridic al unei conducte de apa realizata de ...

Care este regimul juridic al unei conducte de apa realizata de o persoana privata dar care se afla pe domeniul public si privat al statului. Un vecin care se afla la120 m departare de mine are conducta de apa trasa cu bani lui pe domeniul public ea trecind si prin fata proprietăți mele.Ce demersuri sunt necesare pentru a putea sa ma racordez si eu la acea conducta si dacă e necesar acordul lui avind in vedere ca conducta se află pe drum care este in proprietatea primariei .Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:26, 30 Octombrie 2022
Aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata. Proiectantul trebuie sa obtina aviz pentru sapatura de la primarie si de la firmele de distributie curent, gaze, telefonie, etc. din zona, daca sunt retele ingropate.
Pentru executie sapatura, dvs. ca beneficiar de lucrare trebuie sa obtineti autorizatie de ctie. de la primarie (nu o puteti obtine decat in baza acceptului vecinului dat in fata notarului, deci trebuie sa despagubiti vecinul cu cota parte din costuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini pt racordare curent electric dac_ian dac_ian Buna....detin un teren cu acces pe drum privat la care alaturi de alti 4 vecini sunt proprietar. Din 2008 incoace vecinii au amenajat drum,tras curent,apa etc ... (vezi toată discuția)
Racordare la utilități fără despăgubire și exploatare drum privat fără acordul coproprietarilor. sunt legale aceste pretenții? trailro trailro Bună ziua, As dori un sfat referitor la racordarea unui nou vecin la utilități după cum urmează: Suntem 4 vecini, inclusiv cel nou care a cumpărat ... (vezi toată discuția)
Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)