avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... rejudecarea cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

rejudecarea cauzei

buna seara as dori .sa arat urmatoarea situatie.In cadrul desfasurarii apelului instanta s-a pronuntat asupra perimarii cauzei,solutia fiind data cu termen de recurs.La recurss-a constatat ca perimarea nu a operat si s-a dispus trimiterea cauzei s pre rejudecare la instanta de apel in cursul dessfasurari sedintelor partea reclamanta [eu fiind parat in cauza]a omis sa timbreze apelul la instintarea instantei la termenul stabilit ,drept urmare aceasta a dispus anularea cererii de apel solutie data cu termen de recurs de 15 zile de la comunicare.Am inteles ca in atare situatie partea reclamanta poate sa depuna cerere de reexaminare,cerere care se judeca in camera de cosiliul.Exista numai doua variante ori este inadmisibila cererea sau este admisa si atunci mai intervine inca o rejudecare a cauzei,desi am inteles ca in cadrul unui proces instanta poate dispune o singura data acest lucru.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 16:08, 14 Mai 2016
Dacă este admisă cererea de reexaminare judecata cererii va continua.
buna ziua rectific .nu este depusa cerere de reexaminare ci cerere de recurs, este vro diferenta intre cele doua actiuni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea petre_marian petre_marian Buna ziua.Am o nedumerire in legatura cu prescrierea unei actiuni avand ca obiect partajul judiciar,La data de 22-01-2913 instanta de fond a emis o sentinta ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Perimarea petre_marian petre_marian buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea.Daca actul de procedura facut pentru intreruperea cursului perimarii nu este util continuarii judecarii procesului ... (vezi toată discuția)