avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SEPARARE COLOANA DE GAZE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SEPARARE COLOANA DE GAZE

Buna seara,

In urma cu ceva timp am achizitionat un apartament intr-un bloc cu 7 etaje.
Dorind sa il renovez am decis ca ar fii bine sa imi trag si coloana separata de gaze pentru a putea monta si centrala termica,si a nu depinde de termoficare.
Am vizitat asociatia si presedintele mi-a comunicat ca mai mult de 70 % din bloc este locuit de chirias,si ca toate incercarile de separare(2 la numar) au fost sortite esecului pentru ca nu s-a putut lua legatura cu proprietarii de drept.
Am vorbit cu o firma ce se ocupa cu separarea si acesta mi-a spus ca fara acordul locatarilor(50%+1) nu se poate face acest lucru.
Pe langa acest aspect am constatat ca apa calda nu curge nici dupa 2 ore de mers in continu iar la insistentele mele presedintele asociatiei mi-a comunicat ca termoficarea considera ca trasarea unui circuit de recirculare nu este necesara pt ca nu sunt foarte multi consumatori pe retea.
In concluzie in cazul in care nu reusesc sa fac aceasta separare de gaze singura solutie pentru a avea apa calda este sa imi montez boilere.
De asemenea tin sa va comunic, ca cel putin la nivel declarativ presedintele asociatiei mi-a comunicat ca ma va sustine in toate demersurile mele cu acte necesare desi el crede ca sunt sanse aproape nule de a realiza aceasta separare.
De asemenea sunt de acord sa fac separarea pe banii mei,fara a solicita la montare contributia vecinilor ci doar a celor care doresc sa se lege.

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:27, 11 Mai 2016
Va multumim pentru informare.
Care este intrebarea sau nedumerirea dumneavoastra la care sa incercam a raspunde si a va ajuta?
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
Adriantot, moderator
doresc sa stiu ce pot sa fac in cazul in care nu pot sa stabilesc un contact cu proprietarul de drept,daca exista vreo posibilitate de a realiza separarea de gaze in situatia data,mai ales ca pe adresa regiei de termoficare au fost facute nenumarate sesizari vis-a-vis de faptul ca apa calda nu urca pana la etajele superioare(deci teoretic aceasta separare de gaze o realizez pt inbunatatirea conditiilor de trai prin montarea unei centrale termice de apartament)
Dispozitia in vigoare conditioneaza debransarea de la sistemul centralizat de alimentare utilitati de votul a 50%+1 dintre proprietari
Daca aveti interesul instalarii de CT,desfasurati eforturi sa obtineti acordul majoritatii proprietarilor
Subliniati ca presedintele v-a asigurat de ajutor,implicati-l concret in procedura de dislog si obtinere acord din partea proprietarilor
Furnizorul de apa detine obligatia legala, sa asigure furnizarea apei cu respectarea parametrilor tehnici prevazuti de catre normativele in domeniu,indiferent de numarul de consumatori
Referitor la lipsa de presiune a apei ,solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna verificarea instalatiei parte comuna ,eventual analizati oportunitatea solicitarii instalarii unei pompe de recirculare apa
Verificati presiunea apei la intrarea in apometrul de bransament al imobilului de locuit in comun
Daca presiunea nu corespunde normativelor in vigoare sesizati oficial furnizorul de utilitati
presedintele asociatiei mi-a comunicat ca termoficarea considera ca trasarea unui circuit de recirculare nu este necesara pt ca nu sunt foarte multi consumatori pe retea
.
Furnizorul de utilitati detine obligatia legala sa asigure furnizarea apei la parametrii tehnici stabiliti prin normativele in domeniu nu conditionat de numarul de consumatori de pe retea
Furnizorul de utilitati detine incheiat contract furnizare apa cu asociatia de proprietari pentru un imobil cu X apartamente,fara a avea stipulat in contract parametrii tehnici a serviciilor furnizate conditionati de numarul de locatari
Daca furnizorul de apa este reticent/refuza sa asigure serviciile cu respectarea dispozitiilor in vigoare,sesizati oficial primarul/viceprimarul responsabil cu regiile din subordine
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta,
In lacomia de a posta cat mai multe mesaje, asa cum faceti de multe ori, nu ati citit cu atentie despre ce se vorbeste.
Nu e presiunea apei de vina. Apa este dar e rece. Dureaza mult pana ajunge apa calda in apartament curgand pe teava intai multa apa rece pentru ca sunt putini consumatori.
Asa ca nu are sens pedalarea ce o faceti pe tema presiunii apei.

Problema este cu aprobarile si toate demersurile necesare conform legislatiei actuale in vederea instalarii unei centrale termice de apartament.
In acest sens informatiile cele mai clare se gasesc pe site-ul furnizorului de energie termica si nu a furnizorului de apa.
Furnizorii de energie termica au impus reguli stricte. Nu accepta debransarea de la sistemul public de termoficare decat cu mare greutate. De aceea impun acordul asociatiei de proprietari, uneori a tuturor proprietrilor din bloc, alteori nu aproba decat daca exista un precedent in acel bloc s.a.m.d. Unele aspecte depind de la CET la CET, de la localitate la alta fiind reglementari un pic diferite si prin aportul primariilor ce au luat hotarari la nivel local.
Oricum incercarea de debransare trebuie facuta acum in sezonul cald.
Sper sa raspunda concret cei care s-au debransat proaspat si sa explice cum au reusit.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
De ce nu fac nimic asociatiile de proprietari ca apa calaie aproape rece se plateste la pret de apa calda? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce asteapta sa faca ceva? Ar trebui sa se uneasca pentru aceasta jepcarie si jecmanire evidenta a oamenilor cinstiti? (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)