avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
ma numesc traian
suntem 3 fratii in viata si o sora decedata
as dori sa stiu cum se va face sucesiunea dupa parintii nostri decedatii in urma cu 6 ani
si daca copii surori sau sotul acesteia au dreptul la mostenire

va multumesc
cu stima
traian
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:53, 12 August 2009
Dacă sora era în viaţă la decesul părintelui, atunci ea a moştenit direct de la acesta iar ceea ce a moştenit va fi cules de copiii şi soţul ei, care o moştenesc la rîndul lor.

Dacă sora a decedat înaintea părintelui ei, atunci partea care i s-ar fi cuvenit ei va fi culeasă de copiii ei (nu şi de soţ) prin reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)